Lupa pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri

Cu cine privim prin lupă?

 • Cu toată lumea
 • Cu tinerii
 • Cu mediul de business
 • Cu autoritățile publice
 • Cu ONG-uri

Cu toată lumea

Târguri de ONG-uri la Cluj și Odorheiul Secuiesc

Ne propunem să creștem vizibilitatea ONG-urilor prin două evenimente de tip festival, care vor avea loc la Cluj-Napoca și Odorheiu Secuiesc. Vor fi zile pline de activități interactive, care vor ajuta publicul larg să descopere că ONG-urile aduc schimbări care contează. Târgurile vor aduce în același loc 45 de organizații care se vor prezenta și vor arăta vizitatorilor cum se pot implica în viața comunității.

Cu tinerii

Lupa multimedia. Concurs de materiale jurnalistice

Vom invita tinerii să poarte lupa prin comunitățile lor, să descopere ONG-urile care au un impact pozitiv și să le spună poveștile. Vom duce vestea concursului în facultăți și licee, iar cele mai bune trei materiale din concurs vor fi premiate și preluate de o publicație online de la nivel național.

Cu mediul de business

Campania Investește în Comunitate!

Companiile mari și IMM-urile pot fi parteneri de încredere pentru ONG-uri. Alegând să-și redirecționeze impozitul, să sponsorizeze un proiect sau să se implice cu echipa în activitățile unei organizații, afacerile aleg să investească în comunitate. E felul în care mediul de business poate arată că îi pasă. Vom desfășura o campanie online prin care să le arătăm întreprinderilor cum se pot implica și-i vom încuraja să o facă!

Cu autoritățile publice

Civic Talks

Civic Talks este o serie de întâlnirii dintre ONG-uri și autoritățile publice pe subiect de actualitate. Colaborarea este cheia și știm asta. Prin Civic Talks, vrem să creăm contextul în care să apară un dialog direct între autorități și ONG-uri. Vrem să traducem puterea lui „împreună” în parteneriate locale și soluții de sprijin reciproc între cei doi actori.

Cu ONG-uri

Concurs de rapoarte anuale

Pare ciudat când vă spunem că punem lupa pe rezultatele ONG-urile cu ONG-urile, dar e mai important decât pare. Multe organizații, prinse în iureșul activităților zilnice, nu reușesc să facă o sinteză a rezultatelor lor, nici să le comunice public așa cum ar fi recomandat. Vom încuraja ONG-urile mici și mijlocii să-și comunice impactul printr-un raport anual. Le vom oferi exemple și template-uri, iar la final îi vom premia.

 • Păzea, începem! Pornim la drum cu lupa!

  Mai – Iunie 2023

 • Târguri de ONG-uri la Cluj și Odorheiul Secuiesc

  Organizăm și derulăm două festivaluri pentru ONG-uri. Toată lumea din Cluj și Odorheiu-Secuiesc poate participa și afla mai multe despre ce fac ONG-urile.

  Mai – Noiembrie 2023

 • Lupa multi-media. Concurs de materiale jurnalistice

  Punem la cale și desfășurăm un concurs de materiale jurnalistice pentru tineri. Studenții și elevii documentează activitatea ONG-urilor din comunitatea lor.

  Septembrie – Decembrie 2023

 • Campania Investește în Comunitate!

  Campania online construită în jurul mesajului “Investește-ți impozitul în comunitate!” va aduce în atenția companiilor din România posibilitatea de a-și redirecționa impozitul către ONG-uri.

  Noiembrie 2023 - Ianuarie 2024

 • Civic Talks

  Aducem la aceeași masă ONG-urile și autoritățile publice. Încercăm să trezim puterea lui împreună.

  Decembrie – Martie 2024 – Civic Talks

 • Competiție de rapoarte anuale pentru ONG-uri

  Încurajăm ONG-urile să-și scrie poveștile de bine și le premiem pentru asta.

  Ianuarie – Aprilie 2024

 • Am plecat! Ultima lupă o punem pe rezultatele proiectului. Evaluăm ce-am făcut și ne gândim cum continuăm.

  Aprilie 2024

Noutăți

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc), și beneficiază de o finanțare în valoare de 75.000 euro,
prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de: