Știi ce putere au 20% din impozitul afacerii tale? Cu 20% din impozitul pe venit/profit al afacerii tale poți salva păduri sau animale fără adăpost, poți lupta pentru drepturi egale, le poți oferi educație copiilor vulnerabili sau alinare bunicilor uitați. Dar ca să se întâmple asta, este important să-i redirecționezi spre o cauză în care crezi.

20% este o facilitate fiscală prin care persoanele juridice pot susține o cauză prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit (trimestrial) sau profit (anual) spre una sau mai multe organizații nonguvernamentale. Donează a cincea parte din impozit către un ONG și pune umărul la schimbarea pe care vrei s-o vezi în comunitatea ta!

De ce ai nevoie?

Un contract de sponsorizare pe care îl închei cu ONG-ul pe care vrei să-l susții. Contactează organizația spre care vrei să direcționezi impozitul pentru un model și informațiile necesare despre ei.
Formularul 177, pe care-l poți descărca de pe site-ul ANAF, aici, și pe care-l completezi cât ai zice „bine”.

Cum se întâmplă?

Este important să depui ambele documente (contractul de sponsorizare și Formularul 177) la ANAF. După ce le vei depune, vei plăti impozitul integral, dar un procent de 20% din suma totală va fi redirecționat către organizația pe care ai ales-o.

Când?

Afacerea ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe venit/ profit către un ONG (sau mai multe) într-un termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit.

Asta-i tot. Mult mai simplu decât pare. Spor la bine!

……………………………………………………..

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.