Organizator:

Fundația Civitas pentru Sociectatea Civilă Cluj

Finanțator:

Active Citizens Fund România

Parteneri media:

Peste 30 de organizații neguvernamentale au participat la ConectONG. Târgul cu Povești de Bine în Piața Muzeului din centrul orașului Cluj-Napoca. Festivalul a însemnat peste 40 de activități interactive pentru vizitatorii care au descoperit societatea civilă și preiectele de bine din comunitatea lor.

Festivalul a avut peste 4000 de vizitatori și a inclus activități pentru întreaga familie, chiar și pentru prietenii noștri patrupezi! Experimente științifice pentru copii, ateliere pentru adolescenți, workshopuri pentru adulți, sesiuni de mângâiat câini cuminți și boardgames în mărime naturală sunt doar câteva dintre activitățile cu care ONG-urile și-au așteptat vizitatorii.

„Festivalul din 16 septembrie a fost unul dintre evenimentele prin care ne-am dorit să conectăm oamenii cu schimbările pozitive rezultate din munca depusă de societatea civilă. Și nu cred că am fi putut face asta mai bine decât aducând în același loc toți acești oameni frumoși și energia lor, la o serie de activități interactive, chiar în centrul orașului!”

Paula CiobanuProject manager

Festivalul a fost organizat în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, prin care ne-am propus să punem lupa pe impactul pozitiv al organizațiilor negurvernamentale și să încurajăm oamenii să descopere poveștile de bine pe care ONG-urile le scriu zi de zi. Acesta s-a desfășurat cu sprijinul partenerilor media locali: Cluj.com – Ghid Local, Radio Cluj, TVR Cluj, Via Cluj Tv și Clujul Copiilor, datorită cărora proveștile de bine din zona noastră au ajuns la mai mulți oameni!

ConectONG. Târgul cu Povești de Bine în cifre:
  • 30 de expozanți
  • 26 de activități la standuri
  • 8 activități la scenă
  • 1 concert al formației locale Mano & Gregor
  • Peste 4000 de vizitatori

Festivalul ConectONG. Târgul cu Povești de Bine a fost organizat în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.