Clujul găzduiește un nou festival al societății civile. ConectONG. Târgul cu Povești de Bine este festivalul care conectează locuitorii orașului cu inițiativele de bine ale oamenilor activi și creativi din zona noastră. Mai mult de 30 de ONG-uri își vor aștepta vizitatorii cu activități interactive pentru toate vârstele în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, în 16 septembrie 2023.

În cadrul festivalului, clujenii vor descoperi oamenii din spatele ONG-urilor, proiectele de bine din zona noastră, dar și cum se pot implca ei înșiși pentru a produce schimbări pozitive în comunitatea lor.

Ce ne așteaptă la festival?

Programul festivalului include activități pentru întreaga familie, chiar și pentru prietenii noștri patrupezi! Experimente științifice pentru copii, ateliere pentru adolescenți, workshopuri pentru adulți, consultații gratuite pentru câini și pisici, boardgames în mărime naturală și expoziții de recycled art sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-au pregătit ONG-urile pentru vizitatori.

Festivalul se va încheia cu un concert live susținut de formația locală Mano & Gregor, care  va umple Piața Muzeului cu ritmuri energizante începând cu ora 18:00. Pentru programul complet, actualizări și alte informații utile, urmăriți evenimentul Facebook pe care l-am lansat aici.

De ce ConnectONG. Târgul cu Povești de bine?

ConnectONG. Târgul cu Povești de bine vine dintr-un efort dedicat de a aduce la lumină proiectele și organizațiile care inspiră prin munca lor. Fie că este vorba de inițiative pentru protecția mediului, educație sau susținerea comunităților vulnerabile, festivalul este platforma care unește oamenii cu proiectele de bine din jurul lor, într-un cadru prietenos și relaxant.

Festivalul din 16 septembrie este unul dintre evenimentele prin care ne dorim să punem lupa pe impactul pozitiv al ONG-urilor și, în mod implicit, pe munca depusă de societatea civilă. Deseori, poveștile de bine nu părăsesc bula ONG-istă. Vrem ca evenimentul să fie locul care-i conectează pe cei din afara bulei cu ONG-urile active din zona noastră. Și cum am putea face asta mai bine decât aducând în același loc toți acești oameni frumoși și energia lor, la o serie de activități interactive, chiar în centrul orașului?! De la ateliere, workshop-uri și discuții inspiraționale până la activități de divertisment, în 16 septembrie, vom petrece împreună experiențe captivante și educative!”, spune Paula Ciobanu, Managerul proiectului.

Intrarea este gratuită, iar evenimentul este unul pet friendly.

Festivalul se desfășoară cu sprijinul partenerilor media locali: Cluj.com, Radio România Cluj, TVR Cluj, Via Cluj TV, Clujul Copiilor, datorită cărora proveștile de bine vor ajunge la mai mulți oameni.

Conect ONG. Târgul cu Povești de Bine este organizat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

…………………………………………..

Festivalul ConectONG. Târgul cu Povești de Bine se desfășoară în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, proiect derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.