Civitas szerepe: Projekt kezdeményező és a partnerséget vezető szervezet

Iroda: Kolozsvár

A projekt időtartama: 

2019. július – 2021. június

Költségvetés: 

99.994 Euro
Támogató:
Vidéki infrastruktúra fejlesztését támogató iroda (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR) és Európai Unió (EU) – Országos vidékfejlesztési program (Programul Național de Dezvoltare Rurală)
Partnerek: Bibrokem SRL, Blaga Dumitru, Szekrenyes Andrea-Ildika, Arboretum Land SRL, Nagy Gyongyike Ileana

A projekt kezdeti szakaszában az öt projektpartnerrel együtt sikerült azonosítani és szerződtetni a megvalósításhoz szükséges szakértőket: a szövetkezet ügyintézőjét, a műszaki szakértőt és a márkanév szakértőt. Együtt áttekintettük és felmértük a szőlőültetvények és pincészetek területén, valamint a szőlőtermesztésben és a bortermelési folyamatokban jelenleg elterjedt gyakorlatokat. Nagyon fontos eredmény, hogy megtaláltuk a nevet, amely alatt forgalmazásra kerülnek a Szövetkezet borai: Ulm pincészet: Crama Ulm.

A Szövetkezetet bejegyeztettük és az 5 szövetkezeti tag kidolgozta a 2020. évi munkatervet, aminek a megvalósítása a továbbiakban a vezetőség feladata lesz.

Mindeközben a legértékesebb leckét közvetlenül a szőlőtőtől tanulhattuk. Megtudtuk, hogy a legjobb borok előállításához mélyen gyökerező szőlőtövek termése szükséges. Viszont ahhoz, hogy a szőlőtő mély gyökereket eresszen nincs szüksége túl sok külső segítségre, inkább hagyni kell, hogy önerőből törjön magának utat a tápanyagok és víz felé. Egyszerű, érthető tanítás, amit talán nehéz elfogadni, de ennek ellenére érvényes minden egyes kezdeményezésünkre vagy tevékenységünkre.

A következő évre tervbe vettük a szövetkezeti márkanév kialakítását, logóval, címkével, honlappal és a velejáró reklámkampánnyal együtt. A tagok által előállított termékek értékesítését több csatorna igénybevételével szeretnénk javítani. Éppen ezért rendezvénysorozatot szervezünk, melynek célja kínálatunk részletes bemutatása valamint a kereskedelmi partnereinkhez fűződő bizalmi alapú viszony kialakítása és megerősítése