Civitas Alapítvány szerepe: Kezdeményező

Iroda: Kolozsvár

Projekt időtartama: 

2019. augusztus – 2020. május

Költségvetés:

97.085 euro

Támogató: 

Vidéki infrastruktúra fejlesztését támogató iroda (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR) és Európai Unió (EU) – Országos vidékfejlesztési program (Programul Național de Dezvoltare Rurală)

Partnerek:

Szamos-Nádas HACS területén tevékenykedő gazdák

A projekt célja egy állattenyésztő mezőgazdasági szövetkezet létrehozása a Kolozs megye észak-nyugati részén található Szamos-Nádas HACS területén és a gazdák támogatása alternatív értékesítési lehetőségek kialakításában. A gazdák jelenlegi kliensei a közepes méretű helyi tejfeldolgozók és a közvetlen fogyasztók.

A létesítendő mezőgazdasági szövetkezet állatállományának létszáma 2.378, a várható tejhozam pedig körülbelül 328.655 literre tehető.

A Civitas Alapítvány támogatása elsősorban a következőkre terjed ki: a mezőgazdasági szövetkezet törvényes bejegyzése, az üzleti terv kidolgozása, a terv megvalósításának támogatása, a tejtermékek feldolgozásához szükséges logisztika fejlesztése, a szövetkezeti márkanév kialakítása és a termékek értékesítéséhez szükséges logisztikához való hozzáférés könnyítése.