Rólunk

Mi vagyunk a Civitas Alapítvány

Munkánk központjában a „közösség” gondolata áll. Folyamatosan időt és energiát fordítunk arra, hogy innovatív megoldásokat hozzunk létre a vállalkozói szellem, a szociális gazdaság és a tudásátadás terén a közösségek javára.

A Civitas Alapítvány a Civil Társadalom Fejlesztésére és Fenntartására a fenntartható fejlődésre irányuló programok szervezésére törekszik. A szervezet felépítésében a Románia észak-nyugati és középső régiójában, Kolozsváron és Székelyudvarhelyen található két regionális iroda. Így a Civitas Alapítvány projektjei és kezdeményezései az erdélyi régióban dominálnak, de nem kizárólagosan. Partnereinkkel jelentős számú projektet végezünk nemzeti és nemzetközi szinten.

Programjaink és projektjeink a regionális és a helyi fejlesztés területén zajlanak, a tevékenységek négy fő területe: a közösségfejlesztés és a jó kormányzás, a vállalkozói szellem és a szociális gazdaság, a civil társadalom kapacitásának növelése, illetve a vidékfejlesztés.

Kolumbán Gábor,
az igazgatótanács elnöke, Civitas

„Némileg piacvezetőek vagyunk a civil szférában. Olyan vezető, aki elég kicsi ahhoz, hogy helyi szinten elfogadható legyen, és elég nagy ahhoz, hogy stratégiai partner szerepét játsszák a nagyszerű finanszírozóknak.”

Az alapkövek, amelyeken az alapítványunk épült

A csapat

Ismerje meg azokat az embereket, akik együtt építik a mi csapatunkat

Erdeményeink

A befektetett idő és szenvedély olyan eredményekké alakul, amelyekre büszkék lehetünk

Partnerek

A bizalomra, a tiszteletre és a szakmaiságra épülő partnerek és kapcsolatok hálózata segített nekünk eljutni ide

Történelem

A Civitas Alapítvány 1992-ben született meg. Azóta napjainkig…

Finanszírozók