Solicitant

Comité Européen de Coordination

Statutul Civitas în proiect:

Partener

Durata
octombrie 2018 – martie 2020
Site-ul proiectului
Buget
136.080 euro (buget total)

21.000 (bugetul gestionat de Civitas)

Finanțator
Comisia Europeană

Programul Europa pentru Cetățeni

Vote4Europe un proiect finanțat de Comisia Europeană în parteneriat cu alte organizații din Belgia, Franța, Polonia și Spania și are ca scop încurajarea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani să meargă la vot pentru alegerile europalamentare din mai 2019.

În cadrul acestui proiect vom organiza un eveniment transnațional în luna martie 2019 prin care ne dorim să creăm cadrul unei dezbateri pe tema importanței implicării fiecăruia în alegerile europeane, permiţându-le tinerilor să devină cetăţeni europeni bine informaţi.

Scopul este, de asemenea, sensibilizarea tinerilor cu privire la beneficiile de a fi cetăţeni ai Uniunii Europene, precum şi de a-i face mai conştienţi de impactul vocii lor asupra vieţii de zi cu zi şi de a încuraja votul la alegerile europene din mai 2019.
La eveniment vor fi invitați pe lângă tineri de la nivel local și alti 7 tineri din alte țari europene cu scopul de a face un schimb de experiență și de asemenea ne dorim să avem ca invitați europarlamentari care să răspundă întrebărilor pe care tinerii le pot avea.

De asemenea va avea loc și un seminar național în luna mai 2019 pentru a sedimenta și mai bine aceste beneficiile de a cetățean al UE.

Un alt plus de valoare adus de acest proiect este factul ca 3 tineri vor avea posibilitatea de a vizita Parlamentul European din Brussels și de a discuta direct cu europarlamentarii.

Pentru a avea o bază cât mai bună de plecare a acestui proiect ne dorim să aflăm care este atitudinea tinerilor fata de importanta participarii la vot si activitatea Parlamentului european, de aceea te rugam să ne ajuti prin completarea următorului chestionar pâna în 30 noiembrie 2018.

În cadrul proiectului am urmărit să dezvotăm dialogul dintre tineri și reprezentanții instituțiilor europene, iar video-ul de mai jos este un răspuns al acestora față de interesul manifestat de tineri.