Főpályázó

Comité Européen de Coordination

A Civitas státusa a projektben:

Partener

Projekt időtartama:

  1. Október–2020. Március
Web Site

Költségvetés:

136.080 EUR (teljes összeg)

21.000 EUR (a Civitas által kezelt összeg)

Támogató:

Európai Bizottság,

Európa az állampolgárokért Program

A Vote4Europe az Európai Bizottság által finanszírozott projekt, amelyet Belgium, Franciaország, Lengyelország és Spanyolország más szervezeteivel együttműködve  valósítunk meg. Célja, hogy ösztönözze a 18-35 éves fiatalokat, hogy menjenek el szavazni a 2019. májusi európai parlamenti választásokon. A projekt keretében 2019. márciusában szervezünk egy transznacionális eseményt, ahol vitát kívánunk folytatni az európai választásokon való részvétel fontosságáról, lehetővé téve a fiatalok számára, hogy tájékozott európai polgárok legyenek. A cél az, hogy tudatosítsuk a fiatalokban azokat az előnyöket, amelyeket az Európai Unió biztosít nekik, hogy felismerjék a véleményük mindennapi életre gyakorolt hatásait, és ösztönözzék a szavazást a 2019. májusi európai választásokon. A rendezvényre a helyi fiatalok mellett 7 más európai országból is hívunk meg fiatalokat azzal a céllal, hogy tapasztalatokat cseréljenek.

Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy meghívott európai parlamenti képviselők válaszoljanak a fiatalok által feltett kérdésekre, és 2019. májusában országos szemináriumot is tartunk, hogy jobban  tudatosítsuk az európai uniós polgárság előnyeit. A projekt további hozzáadott értéke, hogy 3 fiatalnak lehetősége lesz Brüsszelben meglátogatni az Európai Parlamentet, és közvetlenül beszélgethet EP-képviselőkkel.

Partnerek:

Comité Européen de Coordination (Belgium), Coopérative d’Initiative Jeunes (Franciaország), Fundacja Pomocy Wzajemnej “Barka” (Lengyelország), Fundació Privada Trinijove (Spanyolország), ACFI-FIAS (Belgium).