Solicitant

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca

Durata
2 mai – 30 noiembrie 2018
Buget
10.000 de lei
Finanțator
Primăria Cluj-Napoca

Ne propunem crearea unui mediu pentru sinergia proiectelor din sectorul non-profit clujean pentru creșterea impactului asupra publicului tânăr și în sectorul cultural prin organizarea de workshopuri, ateliere de formare și modernizarea site-ului www.ongcluj.ro.

Scopul major a proiectului propus constă în crearea unor legături intersectoriale între diferite domenii sociale, precum sfera non-profit, mediul cultural, sfera economiei sociale, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale și a unor modele de sustenabilitate în sfera non-profit, diseminarea bunelor practici în managementul instituțiilor non-profit, precum și formarea profesională a reprezentanților instituțiilor private.

Ca și obiective, proiectul propune dezvoltarea site-ului www.ongcluj.ro ca o platformă de comunicare modernă între ONG-urile din Cluj-Napoca și un loc pentru schimb de idei și resurse, promovarea de oportunități și bune practici din sector. Astfel, site-ul construit în 2014 printr-o finanțare anterioară, va fi dezvoltat cu funcționalități care să permită o mai bună gestionare a resurselor ONG-urilor clujene, împreună. Ele vor putea să își pună resursele (logistice și nu numai) la în serviciul altor organizații, se vor putea coordona mai bine în privința organizării de evenimente. Totodată, se va genera o bază de date actuală, prietenoasă pentru vizitatori, relevantă și reprezentativă pentru municipiu. Practic, site-ul va deveni astfel realmente un loc de întâlnire și colaborare. Un alt obiectiv îl reprezintă organizarea unei serii de 8 workshopuri, ateliere de formare pentru reprezentanții sferei non-profit, sintetizarea, stocarea și diseminarea rezultatelor atelierelor în mediul online.

Detalii despre eveniment găsești pe site-ul nostru aici sau pagina de facebook

Parteneri: Casa TranzitReciproca, Urbannect