Implementat de către

Filiala Cluj-Napoca

Durata
1 iulie 2017
Finanțator
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Kaufland România

A civil szférából 45 szervezet vett részt Kolozsvár központjábana, a július 1-én Potaissa úton megrendezett ONG Feszt-en. A polgári szerepvállalást, önkéntességet és társadalmi felelősségvállalást több mint 50 tevékenység, megbeszélés, bemutató, koncert vagy alkotóműhely népszerűsítette.

Új barátságok kötődtek, új pályázati ötletek és együttműködések születtek, illetve több mint 1600 rendezvényt látogató személynek nyílt lehetősége, hogy a nonprofit szervezetek tevékenységét és ezt a területet jobban megismerje.

„Nagyon sok erős nonprofit szervezet van Kolozsváron. Rengeteg kis szervezet végez kiváló munkát. Mi több, az utóbbi években a polgári társadalom nagyon sokat fejlődött. Szükség van olyan eseményekre, amely ezeket az embereket és energiájukat összehozza. Ugyanakkor szükség van eseményekre, mely megmutatja a civil szervezeteket a közösségnek ”

Adrian M. Popaa kezdeményezés

Tehát ez volt a polgári társadalom számára, Romániában 8. alkalommal szabadtéren megrendezett legnagyobb eseménye – az ONGFest – a nem kormányzati szervezetek fesztiválja. Kolozsvár volt a Civic Break harmadik állomása, Bukarest és Jászvásár után. 2017-ben az ONGFest szervezője a Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) volt a helyi partnerével együtt Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, a Svájc-Romániai Együttműködési Program támogatásával. Az esemény fő támogatója a Kaufland România volt.

ONGFest számokban:

  • 45 kiállító
  • több mint interaktív 30 tevékenység
  • 5 megbeszélés
  • egy filmvetítés
  • 2 színpadi bemutató
  • 2 koncert