Implementat de către

Filiala Cluj-Napoca

Durata
1 iulie 2017
Finanțator
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Kaufland România

45 de organizații din sectorul nonprofit au participat pe 1 iulie la ONG Fest în Cluj-Napoca, în centrul orașului pe strada Potaissa. Au fost organizate peste 50 activități, dezbateri, demonstrații, concerte sau ateliere care au promovat implicarea civică, voluntariatul și responsabilitatea socială.

S-au legat noi prietenii, noi idei de proiecte și colaborări, iar cele peste 1600 de persoane care au vizitat evenimentul au avut ocazia să afle mai multe despre lucrurile pe care organizațiile neguvernamentale le fac și să înțeleagă mai mult acest sector.

„Sunt foarte multe ONG-uri puternice în Cluj. Sunt foarte multe organizații mici care fac lucruri extraordinare. Mai mult decât atât, în ultmii ani, societatea civilă s-a dezvoltat puternic. E nevoie de evenimente care să îi aducă pe toți acești oameni și energia lor la un loc. Totodată, e nevoie de evenimente care să aducă ONG-urile în fața publicului”

Adrian M. PopaCoordonator de proiect

S-a marcat astfel a 8-a ediție a celui mai mare eveniment în aer liber dedicat societății civile din România, ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale. Clujul a fost a treia oprire a Civic Break-ului, după București și la Iași. ONGFest 2017 a fost organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), alături de partenerul său local, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, cu susținerea Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului a fost Kaufland România.

ONGFest în cifre:

  • 45 de expozanți
  • peste 30 activități interactive
  • 5 dezbateri
  • o proiecție de film
  • 2 reprezentații teatrale
  • 2 concerte