Civitas státusa a projektben:

Partner

Iroda:

Kolozsvár

Támogató:

Szervezetünk folyamatos erőfeszítéseket tett 2017 év folyamán a LEADER program végrehajtására. Aktívan együttműködtünk több Helyi Akciócsoporttal (GAL), támogatva őket a helyi fejlesztési stratégia, fejlesztési projektek, tréningek és tanácsadói szolgáltatások végrehajtásában. Ugyanakkor együttműködtünk a vidéki környezetben meghonosítandó felfogás replikálásában.

Így a kolozsvári Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért közreműködött Gyulafehérvár és Szamosújvár Municípiumok helyi fejlesztési stratégiájának elkészítésében. Gyulafehérvár esetében a közreműködés egy végrehajtási projekt keretében, Szamosújvár esetében tanácsadó szolgáltatás keretében történt.

Így a Civitás Alapítvány partneri minőségben gyakorlatba ültette Gyulafehérvár – Felelős Helyi Közösség -projektjét . Szervezetünk hozzájárult ezen keresztül a fejlesztési stratégia elkészítéséhez, a Helyi Akciócsoportok létrehozásához és a csoportok személyzetének felkészítéséhez. Ezen program keretében Gyulafehérvár Municípium Polgármesteri Hivatalnak kedvezményezetti minősége, illetve Zerom Service Kft partneri minősége volt.

A projektet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, 5. Prioritási Tengely, Helyi Fejlődés a közösség felelősségére támogatta. A projekt célkitűzése a Gyulafehérvár területéhez tartozó helyi szervezetek és hátrányos helyzetű közösségek mozgósítása volt, az számukra nehézségeket jelentő problémák megoldásának tekintetében, egy sokoldalú megközelítéssel. A végrehajtás időszaka alatt megalakult a “Befogadó Gyulafehérvár” Helyi Akciócsoport.

Az Akciócsoport felelős megszervezni a közmeghallgatásokat és egy helyi fejlesztési stratégia megvalósítását. Ugyanakkor megvalósul az intervenciós mutatók listája, melynek megközelítő értéke 8 000 000 euró.

Partnerek: Gyulafehérvári Municípium Polgármesteri Hivatala, Xerom Service Kft