Inițiator proiect și lider de parteneriat

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca

Durata
Ianuarie 2020 – Octombrie 2022
Buget
134,141 dolari (administrat Civitas)
Finanțator
Romanian-American Foundation

„CoopNet 2.0 – Învățăm și creștem împreună” urmărește educarea și dezvoltarea unei comunități de lideri care conduc cooperativele agricole înființate deja (manageri executivi și președinți), astfel încât aceștia să își asigure resursele necesare pentru desfășurarea activității lor.

CoopNet 2.0 este o continuare firească a proiectului CoopNet, început în urmă cu 2 ani, proiect prin care am reușit să creștem o comunitate de experți în domeniul înființării și funcționării cooperativelor agricole, care să sprijine asocierea și colaborarea între fermierii din România și să contribuie la crearea de structuri asociative. Experiența ne-a arătat că este nevoie de cel puțin 2-3 ani ca o cooperativă agricolă să devină funcțională, fiind nevoie să treacă prin diverse stadii de evoluție în cadrul acestui proces.

Prin noul proiect, ne propunem să creștem comunitatea liderilor prin sesiuni de mentorat, vizite de studiu internaționale, un program de training pentru executivul cooperativelor agricole, activități de cercetare și advocacy. Pe lista priorităților CoopNet 2.0 se află și organizarea de evenimente, prin care să aducem la un loc diferiți actori importanți – parteneri comerciali, autorități locale, membri din cooperative și comunitate.

Parteneri

  1. Centrul Român de Politici Europene (CRPE)
  2. Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC)