Solicitant

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca

Durata
Mai 2019 – Februarie 2021
Buget
99.800 EURO fără TVA / (110.115,60 euro cu TVA)
Finanțator
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Uniunea Europeană (UE)

Înființarea și dezvoltarea unei cooperative pentru crescătorii de animale din GAL Câmpia Transilvaniei

Prin înființarea cooperativei zootehnice, Fundația Civitas sprijină crescătorii de animale și facilitează valorificarea laptelui provenit de la animalele din cadrul cooperativei. Civitas oferă astfel oportunități de dezvoltare crescătorilor de animale și pune la dispoziția lor experți care să-i ajute atât în identificarea noilor tehnologii de producție, cât și în identificarea unor mijloace inovatoare prin care să valorifice produsele obținute din lapte. Așa cum e brânza maturată, untul, iaurtul sau telemeaua, care presupun diferite procese de prelucrare, mai mult sau mai puțin complexe. 

Unul dintre obiectivele majore ale fundației este dezvoltarea și implementarea unui plan de afaceri prin intermediul căruia cooperativa să funcționeze și să atragă fonduri nerambursabile sau parțial rambursabile. Între timp, focusul cade pe găsirea unui nume potrivit și a unui branding care să exprime valorile pe care le întrunesc fermierii. Găsirea unui sediu în care aceștia să își dezvolte activitatea este, de asemenea, un alt aspect important din această perioadă.

Un alt obiectiv major este reprezentat de facilitarea accesului pe piață și prezența produselor în cadrul lanțurilor HoReCa, pentru care s-au demarat discuții cu actori importanți din domeniu.