Civitas Alapítvány szerepe: Kezdeményező

Iroda: Kolozsvár

Projekt időtartama: 

2019. május – 2021. február

Költségvetés:

99.800 EURO, ÁFA nélkül, (110.115,60 euro ÁFÁ-val)

Támogató: 

Vidéki infrastruktúra fejlesztését támogató iroda (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR) és Európai Unió (EU) – Országos vidékfejlesztési program (Programul Național de Dezvoltare Rurală)

Partnerek:

Mezőségi HACS területén tevékenykedő gazdák

A szövetkezet létrehozásának célja az állattenyésztő gazdák támogatása. Továbbá, a szövetkezeti gazdaság fejlesztését elsősorban olyan szakértők bevonásával kívánjuk megvalósítani, akik segítenek a gazdáknak új termelési technológiákat, valamint innovatív értékesítési eszközöket beazonosítani tejtermékeik sikeres forgalmazása érdekében.

Egy másik célunk a szövetkezet működését elősegítő, valamint a vissza nem térítendő, illetve részben vissza nem térítendő források lehívását ösztönző üzleti terv kidolgozása és gyakorlatba ültetése.

Kiemelt célunk egyszerűsíteni és könnyíteni a termékek piacra juttatását és javítani jelenlétüket, elérhetőségüket a vendéglátóipari egységekben. A cél megvalósítása érdekében tárgyalásokat kezdeményeztünk az érdekelt felekkel és az üzletág legfontosabb szereplőivel. Jó partneri viszonyokat alakítottunk ki az Agrártudományi Egyetem Kolozsi farmjával, különösen az ottani tejfeldolgozó üzemmel, amely szűk vevőkör számára, de jól értékesíthető terméket állít elő viszonylag kis veszteséggel.

A következők időszakban a névadásra összpontosítunk, valamint egy olyan identitás kialakítására, amely híven tükrözi a gazdák értékrendjét.