Implementat de:
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Odorheiu Secuiesc
Parteneri
SC HELYENVALO SRL

GERGELY E. LEVENTE Î.I.

JEDDY TAMAS-SANDOR Î.F.

Durata
22 februarie 2023 – 21 noiembrie 2024
Buget
761.243,00 RON
Finanțator
UE prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR 2014-2020, submăsura 16.4/a)

Un nou proiect de promovare a valorilor locale!

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Biroul Odorheiu Secuiesc, împreună cu SC HELYENVALO SRL, food hub care are rol de integrare pe piață, și doi pomicultori (GERGELY E. LEVENTE Î.I. și JEDDY TAMAS-SANDOR Î.F.) derulează proiectul Realizarea unei cooperări cu actorii locali pentru dezvoltarea unui lanț scurt de aprovizionare cu produse de fructe locale în regiunea Odorhei și prin webshop în țară.

Obiectivul general al proiectului este realizarea unei cooperări cu actorii locali pentru dezvoltarea unui lanț scurt de aprovizionare cu produse de fructe locale în regiunea Odorhei și printr-un webshop în țară. Cooperarea se bazează pe fermierii locali, respectiv pe consumatorii conștienți de beneficiile lanțului scurt, de importanța alimentației sănătoase și de aportul cumpărăturilor lor la dezvoltarea fermelor locale mici.

Principalele obiective specifice ale proiectului sunt:

  1. Realizarea unui parteneriat în vederea dezvoltării conceptului lanțurilor scurte de aprovizionare.
  2. Dezvoltarea unor servicii de comercializare prin lanț scurt, prin webshop.
  3. Promovarea lanțului scurt, al produselor și al serviciilor pe tot parcursul proiectului.

Credem în succesul proiectului, iar asta pentru că avem încredere în metoda inedită de a duce produsele rapid și eficient prin lanțul scurt la clienți, cu care vom forma o comunitate. Vom promova intens, la nivel regional și national, lanțurile scurte de aprovizionare și gusturile produselor extraordinare din Centrul de Produse Cumsecade (Helyénvaló). Astfel, oamenii din alte regiuni vor putea descoperi gusturile Secuimii, respectiv comunitățile și regiunile se vor descoperi reciproc, ceea ce va îmbogăți cultura fiecăruia.

Proiectul este  finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR 2014-2020, submăsura 16.4/a), nr. contract: C164A000E012172100033/21.02.2023. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. PNDR este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Mai multe detalii despre program găsiți aici.