Faci parte din echipa unui ONG mic, dar aveți planuri mari pentru 2023? Atunci hai să afli mai multe despre cum să faci fundraising așa cum se cuvine, astfel încât ideile voastre cu impact în comunitate să prindă viață!

În cadrul proiectului nostru, Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile, ne-am propus să creăm materiale care să ajute ONG-urile la început de drum să învețe cum să adune fonduri pentru proiectele lor și să comunice eficient. Așa a apărut Ghidul de Fundraising și Comunicare pentru ONG-uri mici, pe care îl puteți consulta și descărca gratuit aici.

Ce poți învăța din Ghidul de Fundraising și Comunicare pentru ONG-uri mici? 

Ghidul a fost conceput pentru a sprijini ONG-urile în calea lor spre sustenabilitate financiară și comunicare eficientă și este format din 3 părți: Ghidul de Fundraising, Ghidul de Comunicare și un Toolkit de visual și transmedia storytelling pentru campanii de crowdfunding (în limba engleză).

  • Ghidul de Fundraising își propune să asiste organizațiile neguvernamentale să își diversifice și inoveze metodele de atragere de fonduri, mai ales din mediul privat, ca în timp să devină sustenabile din punct de vedere financiar și să poată oferi în mod constant servicii în comunitățile în care activează.
  • Din Ghidul de Comunicare vei afla cum creezi un plan de comunicare pentru organizația ta sau următorul vostru proiect și care sunt primii pași concreți pe care îi puteți face pentru a vă contura identitatea de brand și a deveni mai recognoscibili.
  • Toolkit-ul de visual și transmedia storytelling pentru campanii de crowdfunding a fost gândit ca un ghid practic, care să te ajute să dezvolți campanii de crowdfunding utilizând tehnici de storytelling specifice. Toolkit-ul te învață să spui povești puternice, care să-i convingă pe potențialii tăi donatori!

Te gândești la o campanie de crowdfunding? Avem un manual și pentru asta! 

Dacă ai deja o idee clară despre proiectul tău cu impact în comunitate, aruncă un ochi și peste Manualul de crowdfunding disponibil pe pagina proiectului. Îl recomandăm cu drag. Cu el am pornit la drum și în conceperea campaniilor de crowdfunding pentru ONG-urile din programul nostru, pe care le vom lansa în curând! Dacă vrei să fii primul care află despre ele, fii cu ochii pe pagina de Facebook a proiectului Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile!

——————————————————————————————————-

Despre Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile 

Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile este proiectul prin care ne propunem să creștem sustenabilitatea financiară a ONG-urilor mici din România printr-un model integrat de incubare. În cadrul programului, organizațiile participă la sesiuni de mentorat în fundraising și comunicare, iar apoi își desfășoară propriile campanii de strângere de fonduri cu sprijin din partea experților din proiect. În perioada următoare, acestea vor derula 15 campanii de crowdfunding pentru proiectele lor cu impact social pe o platformă online.

————————————————————————————-

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.