Statut Civitas:
Promotor
Promotor
Apelul #9 – Diversificarea surselor de finanțare
„Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile”
Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” a fost gândit ca un răspuns la problema lipsei resurselor financiare a ONG-urilor din România. Scopul acestuia constă în creșterea capacității și sustenabilității financiare a societății civile prin îmbunătățirea competențelor de promovare și dezvoltare de strategii de fundraising și crowdfunding.
Sectorul non-profit a reușit să demonstreze că poate aduce schimbări la nivel local și național, dar pentru a duce la bun sfârșit proiectele propuse avem nevoie de know-how legat de strângerea de fonduri și sprijin din partea unor experți dedicați. Donatorii au arătat că au încredere în ONG-uri, dar pentru ca să ajungă la ei, sunt necesare strategii eficiente de comunicare și fundraising. Proiectul propune un program de incubare în care organizațiile pot crește pas cu pas.
Ce ne propunem?
* Precizăm că definim „ONG-urile mici” ca fiind organizațiile cu un buget mai mic de 51.000 euro în ultimii 3 ani de activitate.
Cum dorim să ne atingem obiectivele?
Proiectul implică o vizită de studiu în Norvegia, unde trei experți din cadrul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj vor participa la un curs susținut de partenerul proiectului, Norsensus Mediaforum. În cadrul vizitei de studiu, specialiștii din România își vor îmbunătăți competențele de dezvoltare și implementare a strategiilor/campaniilor de strângere de fonduri. Cunoștințele acumulate vor fi adaptate și transpuse într-un suport de curs și alte instrumente de creștere a capacității ONG-urilor.
Toate instrumentele vor fi folosite și diseminate la cursurile și workshopurile organizate de Fundația Civitas și Norsensus Mediaforum. Astfel, 15 reprezentanți ai ONG-urilor beneficiare vor învăța cum să comunice și să se promoveze eficient, precum și să dezvolte strategii de fundraising și campanii de crowdfunding. După încheierea acestei activități, organizațiile vor putea să utilizeze instrumentele primite pentru a-și crește capacitatea financiară prin implementarea a câte 2 campanii de strângere de fonduri.
Totodată, se va dezvolta și testa o sub-pagină pe o platformă de crowdfunding, într-o secțiune dedicată ONG-urilor, unde aceștia își vor crea și derula propria campanie de crowdfunding.
O componentă importantă este activitatea de sustenabilitate. Se va realiza o evaluare a impactului proiectului și, de asemenea, se va încuraja realizarea de parteneriate strategice între ONG-urile beneficiare.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.