Egy kis méretű civil szervezet csapatának vagy tagja és nagy terveitek vannak a 2023-as évre? Akkor gyere, tudj meg többet arról, hogyan kell hatékony módon adományt gyűjteni, hogy a közösségre hatást gyakorló ötleteid életre keljenek!

A Ma kis civil szervezetek, holnap fenntartható civil szervezetek (Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile) elnevezésű projektünk részeként olyan anyagok összeállítását tűztük ki célul, amelyek segítségével az induló civil szervezetek megtanulhatják, hogyan gyűjtsenek pénzt projektjeikhez és hogyan kommunikáljanak hatékonyan. Így született meg az Adománygyűjtési és kommunikációs útmutató kis méretű civil szervezetek számára, amelyet itt tekinthetsz meg és tölthetsz le ingyenesen.

Mit tanulhatsz a kis méretű civil szervezetek számára összeállított Adománygyűjtési és kommunikációs útmutatóból?

Az útmutató célja, hogy támogassa a civil szervezeteket a pénzügyi fenntarthatóság és a hatékony kommunikáció felé vezető úton. A dokumentumot három 3 részre osztottuk: Adománygyűjtési útmutató, Kommunikációs útmutató, valamint Crowdfunding eszköztár a vizuális és platformon keresztüli történetmeséléshez (angolul).

  • Az Adománygyűjtési útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a civil szervezetek adománygyűjtési módszereinek változatosabbá tételében és megújításában, különös figyelemmel a magánszektorban rejlő lehetőségekre. A szervezetek ezáltal pénzügyileg fenntarthatóvá válhatnak hosszú távon, ezzel együtt pedig képesekké arra, hogy folyamatosan szolgáltatásokat nyújtsanak azoknak a közösségeknek, amelyekben működnek.
  • A Kommunikációs útmutatóból megtudhatod, hogyan készítsd el a szervezet vagy a következő projekt kommunikációs tervét, valamint melyek lehetnek az identitás kialakításában tett első lépések, annak érdekében, hogy jobban felismerhetővé váljatok.
  • A Crowdfunding eszköztár a vizuális és platformon keresztüli történetmeséléshez egy gyakorlati segédanyag, amely konkrét történetmesélési technikák alkalmazásának mikéntjét írja le, a crowdfunding kampányok kidolgozásához. Az eszköztár megtanítja, hogyan fogalmazz meg erőteljes üzeneteket, amelyek meggyőzik potenciális támogatóid!

Crowdfunding kampány kidolgozásában gondolkodsz? Ehhez is van egy eszköztárunk!

Ha már világos elképzelésed van a közösségre hatást gyakorló projektedről, akkor vess egy pillantást a projektoldalon elérhető Crowdfunding kézikönyvre. Nagyon ajánljuk! Ezt használtuk a programunkban szereplő civil szervezetekkel is, amikor nekiláttunk megtervezni a crowdfunding kampányokat. Nemsokára látni fogod, mire jutottunk! Ha elsőként szeretnél hallani róluk, tartsd szemmel a projekt Facebook-oldalát: Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile!

——————————————————————————————————-

A Ma kis civil szervezetek, holnap fenntartható civil szervezetek projektről

Kezdeményezésünk célja, hogy a kisméretű romániai civil szervezetek pénzügyi fenntarthatóságát növeljük egy integrált inkubációs modell segítségével. A program keretében a szervezetek adománygyűjtési és kommunikációs mentorálási foglalkozásokon vesznek részt, majd a projekt szakértőinek támogatásával saját adománygyűjtési kampányokat indítanak. A elkövetkező időszakban 15 crowdfunding kampányt fognak lefuttatni társadalmi hatással bíró projektjeikhez egy erre szánt online platformon keresztül.

Együtt egy zöld, versenyképes és befogadó Európáért.

A projekt koordinátora a Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért Kolozsvár, melyet a norvégiai Norsensus Mediaforum szervezettel partnerségben működtetünk. A finanszírozás értéke 100.000,00 euró, melyet az Active Citizens Fund Románia folyósít, az Izland, Liechtenstein és Norvégia által a 2014-2021-es időszakra biztosított keretből. A weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az EEA 2014-2021 Alap hivatalos álláspontját. További információkért látogasson el a www.eeagrants.org vagy www.activecitizensfund.ro weboldalakra.