Civitas Alapítvány szerepe: 
Partner
A projekt időtartama: 
2020. december 01. – 2022. november 30.
Teljes költségvetés: 
256 804 EUR
A Civitas költségvetés: 
25.337 EUR
Támogatók
Erasmus+

Partnerek

  • Asociația Monomyths (Romania)
  • Nuorisokeskus Piispala (Finland),
  • Sdruzhenie Walk Together (Bulgaria),
  • Terram Pacis (Norway),
  • Inter College APS (Denmark),
  • Asociacija Tavo Europa (Lithuania),
  • Entrepreneurship and Social Economy Group (Greece)

A Youth Finance Academy célja egy 3 pénzügyi oktatási eszközből álló gyűjtemény létrehozása, amelyet a tanulási tevékenységek során lehet használni.

A projekt végrehajtásának 2 éve alatt kifejlesztendő 3 pénzügyi oktatási eszköz a fiatalok és a fiatal vállalkozók számára biztosítja a magas szintű pénzügyi műveltség eléréséhez szükséges kulcsfontosságú ismereteket és készségeket.

Ezen túlmenően arra összpontosítunk, hogy létrehozzuk a pénzügyi szakértők ágazatközi hálózatát (az állami, a magán- és a nonprofit szektorból), akik aktívan hozzájárulnak majd a képzési csomag, az oktatási játék és a multimédiás tartalom (podcastok, mikro-tanulási videók, cikkek) fejlesztéséhez. A projekt 6 országos szeminárium és egy ifjúsági pénzügyi oktatási fórum révén azt is elősegíti, hogy a középiskolákban, egyetemeken és ifjúsági civil szervezetekben a pénzügyi oktatás általános érvényűvé váljon.

Intellektuális eredmények

1) A Youth Finance Academy projekt keretében kifejlesztett eszköztár segít az ifjúsági civil szervezeteknek abban, hogy elérjék a fiatalokat és a fiatal vállalkozókat, hogy fejlesszék tudásukat és menedzsmentkészségeiket a pénzügyek területén.

Az eszköztár 2 különböző modult fog tartalmazni:

  1. modul: Alapvető pénzügyi oktatás fiatalok számára: pénzügyi pszichológia, megtakarítás, költés és költségvetés, számlavezetés, munkahely és karrier, hitelprofil, hitelek és adósságok, kockázat, menedzsment és biztosítás, befektetés és személyes pénzügyi tervezés, készségfejlesztés, gazdasági és kormányzati hatások, eszközök;
  2. modul: A pénzügyi oktatás alapjai fiatal vállalkozók számára: üzleti költségvetés végrehajtása, pénzügyi tervezés – költségvetési előrejelzés, az átlátható és hatékony pénzforgalom eszközei, pénzügyi gazdálkodási eszközök, pénzügyi kockázatok, pénzügyi diagnózis és hogyan mentheti meg a vállalkozást, finanszírozási lehetőségek.

2) A Youth Finance Academy oktatási játék célja, hogy valós élethelyzeteket szimuláljon, amelyekben a játékosok döntéseket hoznak a jövedelemmel, a kiadásokkal és a megtakarításokkal kapcsolatban, és a gazdasággal és a pénzügyek világával kapcsolatos nagy kérdéseket vizsgálnak. A játékosok (fiatalok) csak fokozatosan, kihívásról kihívásra teljesíthetik a játékot, a kutatás során azonosított valós élethelyzeteken alapuló forgatókönyvekre válaszolva, készség- és tudásjelvényeket gyűjtve. Így innovatív módon járul hozzá a fiatalok pénzügyi műveltségének fejlesztéséhez.

Az oktatási eszközök fejlesztésének első lépéseként mélyebben meg kell vizsgálni azt a valóságot, amellyel a fiatalok és a fiatal vállalkozók a rendelkezésükre álló pénzügyi források kezelése során szembesülnek. A kutatás eredményeit hamarosan közzétesszük.