A projekt kezdeményezője és főpályázója:

Civitas Alapítvány

Időtartam:

2022 Január 01 – 2022 December 31

Költségvetés: 

82.060 USD

Finanszírozó:

Romanian – American Foundation

Partnerek:

Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)

„Agricultural Consulting Services” a Romanian American Foundation alapitvány által finanszírozott illetve, a Civitas Alapítvány által gyakorlatban ültetett projekt, partnerségben a Centru Român de Politici Europene alapítvánnyal. A projekt célja, hogy segítséget nyújtson a romániai gazdák számára, kialakítva egy mezőgazdasági tanácsadói rendszert.

A projekt általános célkitűzései magukba foglalják a frissített és mélyreható elemzést, a mezőgazdasági tanácsadási igénnyel kapcsolatban és egy magán mezőgazdasági tanácsadó intervenciós modell fejlesztését.

Ezen projekt által a következőket szeretnénk elérni:

  • Megismerjük a kistermelők oktatási / tanulási illetve tájékoztatási szükségleteit, az általuk használt infrastruktúrát;
  • Javasoljunk egy működőképes mezőgazdasági tanácsadói rendszert;
  • Kidolgozunk egy integrált projektet egy privát a mezőgazdasági tanácsadási rendszer kialakítására.

A kitűzött célokat a következő tevékenységek segítségével fogjuk elérni:

  • Románia mezőgazdasági tanácsadással kapcsolatos helyzetelemzés frissítése
  • A kistermelők, szövetkezetek illetve más agro-business téren fontos szereplők szükségleteinek mennyiségi és minőségi elemzése (kérdőívek készítése, on-line illetve telefonon keresztül zajló interjúk megvalósítása, focus-grup-okon és mentorállásokon való részvétel)
  • Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok szintjén meglévő mezőgazdasági tanácsadói modellek elemzése
  • Egy részletes beavatkozási modell fejlesztése, amely magába foglalja Románia privát mezőgazdasági tanácsadói modell metodológiáját illetve ezek gyakorlatban ültetésének lépéseit.