Povestea proiectului
Lupa pe impact a apărut după ce o mână de oameni din echipa noastră au descoperit că doar 25% din populația României are încredere mare în organizațiile societății civile, cu o creştere de 31% ȋn rândul generaţiei tinere de 18-35 de ani (Cercetare realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), ianuarie 2021), adică aproape de două ori mai mic decât nivelul țărilor din Uniunea Europeană. Pentru că ne aflăm în bula ONG-istă, știm că ONG-urile produc schimbări reale, vedem asta în rezultatele lor anuale. Deseori, însă, aceste rezultate nu ajung în afara bulei.
Faptele bune ale ONG-urilor rămân în umbră. Realizările și impactul lor ajung să fie cunoscute doar de către beneficiarii direcți ai proiectelor. De multe ori, nici ei nu au o imagine clară despre ONG-ul care-i sprijină. Acest lucru duce la lipsa de recunoaștere și credibilitate.
Am decis să le arătăm oamenilor că ONG-urile merită încrederea lor! Așa ne-a venit ideea lupei pe impact. Când unele lucruri nu sunt suficient de vizibile, folosim lentila unei lupe (Sau un Zoom pe o poză ☺) ca să le cunoaștem mai bine. Același efect ne dorim să-l aibă și actvitățile din acest proiect. Vrem să facem zoom pe schimbările în bine pe care le generează ONG-urile din țara noastră!
Punem lupa pe impactul pozitiv al organizațiilor negurvernamentale și încurajăm oamenii să descopere poveștile de bine pe care ONG-urile le scriu zi de zi.
Conform ultimelor date disponibile, doar aproximativ 30% din tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani au încredere mare în ONG-uri.