Ce aduce nou pentru ONG-uri Formularul 177?

 

Formularul 177 este una dintre noutățile legislative pe tema sponsorizărilor de către companii.

Companiile care nu și-au făcut sponsorizările sau le-au făcut, dar nu au atins plafonul maxim stabilit de lege (20% din impozitul pe venit sau pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri), pot folosi formularul 177 pentru a cere ca ANAF să redirecționeze în numele lor suma nealocată către un ONG.

Ce înseamnă acest lucru acum, în decembrie 2022?

Că o companie poate cere ANAF-ului să redirecționeze către ONG-ul tău până la 20% din impozitul pe venit pentru 2021, până la data de 25 decembrie 2022. Nu e o schimbare mare, ci doar o șansă în plus în cazul în care companiile nu au folosit la maxim capacitatea de sponsorizare în 2021.

Ce pot face ONG-urile?

  • Reconectați-vă cu companiile din comunitatea voastră, povestiți-le despre proiectele pe care le desfășurați și impactul pe care îl pot avea prin completarea formularului.
  • Solicitați completarea formularului pentru 2021 pentru organizația voastră.
  • Nu uitați să solicitați sponsorizarea și pentru anul 2022!

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Despre Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile 

Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile este proiectul prin care ne propunem să creștem sustenabilitate financiară a ONG-urilor mici din România printr-un model integrat de incubare. În cadrul programului, organizațiile participă la sesiuni de mentorat în fundraising și comunicare, iar apoi își desfășoară propriile campanii de strângere de fonduri cu sprijin din partea experților din proiect.

––––––––––––––––––––––––––––-

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.