Notice: Undefined variable: ub in /home/civitas/public_html/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /home/civitas/public_html/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Milyen újdonságokat hoz és mit nyújt számunkra a 177-es formanyomtatvány? – Fundația Civitas

A 177-es formanyomtatvány a vállalati szponzorálásra vonatkozó új jogszabályok egyike.

Azok a vállalatok, amelyek még nem juttatták el támogatásukat, vagy már megtették, de nem érték el a törvényben meghatározott felső határt (a jövedelem- vagy nyereségadó 20%-a, de legfeljebb az üzleti forgalom 0,75%-a), a 177-es formanyomtatvány kitöltésével kérhetik, hogy az ANAF átirányítsa a nevükben a fel nem osztott összeget egy civil szervezetnek.

 

Mit jelent ez most, 2022 decemberében?

Azt, hogy egy vállalat 2022. december 25-ig kérheti az ANAF-tól, hogy a 2021. évi nyereségadójának legfeljebb 20%-át irányítsa át egy tetszés szerint választott civil szervezetnek. Ez nem nagy változás, de egy további lehetőség, ha a cégek 2021-ben nem használták ki teljes mértékben a szponzori kapacitásukat.

 

Mit tehetnek a civil szervezetek?

– Vegyétek fel újra a kapcsolatot a közösségetekben működő vállalatokkal, meséljetek nekik a projektjeitekről és a hatásról, amit a formanyomtatvány kitöltésével elérhetnek.

– Kérjétek, hogy töltsék ki a 2021. évi űrlapot a szervezetetek számára.

– Ne felejtsétek el a 2022-es évre is kérni a támogatást!

——————————————————————————————————

A Ma kis civil szervezetek, holnap fenntartható civil szervezetek projektről

Kezdeményezésünk célja, hogy a kisméretű romániai civil szervezetek pénzügyi fenntarthatóságát növeljük egy integrált inkubációs modell segítségével. A program keretében a szervezetek adománygyűjtési és kommunikációs mentorálási foglalkozásokon vesznek részt, majd a projekt szakértőinek támogatásával saját adománygyűjtési kampányokat indítanak.

————————————————————————————

Együtt egy zöld, versenyképes és befogadó Európáért.

A projekt koordinátora a Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért Kolozsvár, melyet a norvégiai Norsensus Mediaforum szervezettel partnerségben működtetünk. A finanszírozás értéke 100.000,00 euró, melyet az Active Citizens Fund Románia folyósít, az Izland, Liechtenstein és Norvégia által a 2014-2021-es időszakra biztosított keretből. A weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az EEA 2014-2021 Alap hivatalos álláspontját. További információkért látogasson el a www.eeagrants.org vagy www.activecitizensfund.ro weboldalakra.