La finalul verii, tragem linie și ne bucurăm de primele rezultate ale programului belONG (Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile). După cursurile din iunie și iulie, dedicate fundraisingului, comunicării și startegiilor de storytelling pentru crowdfunding, organizațiile din program au început să participe la sesiuni de mentorat, pentru a concepe și a desfășura propriile campanii de strângere de fonduri.

În cele două luni, 12 organizații au participat la 20 de sesiuni de mentorat, adică mai mult de 30 de ore de fundraising și comunicare pentru ca proiectele lor cu impact social să prindă viață. Poate că vă întrebați ce sunt sesiunile de mentorat. Ei bine, este vorba despre o serie de întâlniri pe care ONG-urile le au cu specialiștii din proiect, care le oferă recomandări și sugestii pentru ca aceștia să pună în practică know-how-ul obținut la curs și să adune resursele de care au nevoie pentru a aduce schimbarea în bine în comunitatea lor. Pe scurt, reprezentanții ONG-urilor vin cu idei, motivație și energie, iar mentorii îi ajută să-și creeze un plan și le oferă sprijin în implementarea strategiei de fundraising și comunicare a organizației.

În cadrul proiectului, fiecare dintre ONG-urile din comuntatea belONG  va dezvolta trei campanii de fundraising, pentru a-și diversifica sursele de finanțare și a ajunge la un mod sustenabil de funcționare. O parte din organizații și-au început deja campaniile de strângere de fonduri (pentru proiecte din domeniul educației și sănătății mintale). Știm cât de mult efort depun pentru a reuși și suntem alături de ei!

Pentru a urmări evoluția proiectului și a ONG-urilor din program, fiți cu ochii și pe pagina noastră de Facebook, Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile!

Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” a fost gândit ca un răspuns la problema lipsei resurselor financiare a ONG-urilor din România. Scopul acestuia constă în creșterea capacității și sustenabilității financiare a societății civile, prin îmbunătățirea compețentelor de promovare și dezvoltare de strategii de fundraising și crowdfunding.

––––––––––––––––––––––––––––-

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.