16 ONG-uri vor crește în comunitatea belONG!

 

Trebuie să recunoaștem că a fost mai greu decât am crezut să selectăm cele 15 organizații. Am cunoscut ONG-uri care depun mult efort în lupta pentru cauza lor, care cred în schimbarea în bine și sunt gata să pună umărul pentru a o aduce în comunitățile lor. Ne-au inspirat proiectele la care au lucrat până acum și cele pentru care urmează să adune resurse. Energia și motivația lor ne-au convins să alocăm  încă un loc în program. Așadar, în lista ONG-urilor selectate, apar acum 16 organizații!

Mulțumim tuturor pentru timpul alocat și efortul pe care l-au depus pentru a se înscrie și îi felicităm pe toți aplicanții pentru activitatea pe care o desfășoară. Indiferent dacă ați fost sau nu selectați în program, faceți acum parte din comunitatea belONG, comunitatea care crește ONG-uri sustenabile! Fiți cu ochii pe noi, în curând veți avea acces la resursele generate în program, care vor lua forma unor materiale-ghid pentru crearea strategiilor eficiente de fundraising.

Proiectul belONG sau, pe numele lui întreg, Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile, este un program integrat de incubare, pe care l-am gândit pentru a sprijini ONG-urile mici în calea lor spre sustenabilitate financiară și comunicare eficientă. În procesul de selecție, s-a acordat prioritate organizațiilor la început de drum, cu un buget mai mic de 51 de mii de euro în ultimii 3 ani. De asemenea, în etapa de evaluare a celor 22 de aplicații, s-a ținut cont de: impactul organizației în comunitate, capacitatea de a identifica clar nevoile comunității și a răspunde acestora prin soluții concrete, motivația și raportarea la cel puțin unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Găsiți mai jos cele 16 ONG-uri care vor crește împreună în programul belONG!

1. Asociația de Turism și Ecologie Carpatia
2. Asociația pentru Asistență Socială „Universul Copiilor Speciali”
3. Asociația People Around – Oamenii din jur
4. Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice – CARE
5. Asociația Acces la viitor
6. Asociația MC Huniadica
7. Asociația Adventure Academy
8. Asociația Pontes
9. Fundația de Asistență Socială „Inima Copilului”
10. Asociația Elevilor din Timiș
11. Asociația Young Classical Artists
12. Asociația Educația la Sat
13. Asociația Bruiaj Colectiv
14. Asociația Visuri Îndrăznețe
15. Fundația HELP D.G.
16. Asociația Avatar

Ne bucurăm că au devenit parte din programul care crește ONG-uri sustenabile și le dorim mult spor în tot ceea ce urmează!

Toate organizațiile selectate vor primi un e-mail cu următorii pași din program. Prima activitate la care vor participa este trainingul desfășurat de partenerul nostru din Norvegia, Norsensus Mediaforum, programat la începutul lunii iunie! Mai multe detalii, în curând!

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.