Iroda:
Székelyudvarhely
Kezdés napja:
2002 (folyamatos szolgáltatás)
Támogató:

Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért

Partnerek:
Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

A Lakossági Tanácsadó Iroda (BCC) idén alapításának 15. évfordulóját ünnepelte. Egész idő alatt segített a lakosságnak megoldást találni problémáikra.

A minőségi szolgáltatás, ahol a problémákat empátiával és szakmaisággal kezelik, nagyon hasznosnak bizonyult a kezdetektől, amiért tudatában voltunk, hogy ezt a tevékenységet folytatni kell. A Székelyudvarhelyi Lakossági Tanácsadó Iroda bárkinek ingyenes tájékoztató és tanácsadó szolgáltatást biztosít, illetve téjékoztat a jogokról és kötelezettségekről. A tájékoztatás és tanácsadás bizalmas, ingyenes, pártatlan és független.

Az iroda tapasztalatai szerint az állampolgár nagyon sokszor úgy dönt problémáinak megoldásáról, hogy nem ismeri jogait, kötelezettségeit és csak az súlyosbodott probléma után próbálja kideríteni a lehetséges megoldásokat, megoldási lehetőségeket a gondjaira.

Az állampolgároknak nyújtott tájékoztató és tanácsadó szolgáltatásokon túl, BCC fontos szerepet játszik más regionális jellegű szociális projektekben elvégzett feladatok miatt is, együttműködve különböző szervezetekkel, intézményekkel és az időben felhalmozott tapasztalatok értékesítésével.