Civitas státusa a projektben:

Pályázó

Kezdés napja: 07.01.2017

Befejezés napja: 06.01.2019

Iroda
Kolozsvár
Költségvetés:
55.167 dollár (kizárólag a Civitas költségvetéséből)
Button Text
Támogató:
Román-Amerikai Alapítvány

A projekt keretében támogatást nyújtunk 25 mezőgazdasági szövetkezet létrehozásában és 80 személy képezünk ki a szövetkezetek hatékony alapítása és működtetése terén.

A Coop Net egy hálózat amely támogatja a gazdák közötti egyesülést és együttműködést. Teszi ezt olyan személyek képzésével, akik érdekeltek a Helyi Akciócsoportok területén egyesült szervezetek létrehozásában és finanszírozásra jogosultak.

Kezdeményezésünkkel 80 személyből álló csoportot fogunk képezni, hogy fenntartható szervezetekethozzanak létre a gazdák számára és azok támogassák a kistermelőket a termékeik tekintetében a gazdasági piacon. Az első kivitelezési év során már 57 Coop Net tagot számlálunk. A hálózat tagjai lehetnek szekértők a Helyi Akciócsoportokban, olyan személyek aki pályázatokat készítenek a pályázók számára, de olyanok is akik egyesült szervezetek megalapítása érdekében támogatást nyertek.

A projekt ugyanakkor azokat is célozza aki a Helyi Akciócsoportoktól kapott támogatásból létrehozott szövetkezeteket vezetnek. A hálózati csapatmunkára alapozva, a projekt támogatást nyújt a kistermelők számára, több olyan tanácsadói tevékenységen keresztül, amelyek egyesületi szervezetek fejlesztésére vonatkozó támogatások kivitelezését szolgálják (tréningek, tanácsadói és felügyeleti szolgáltatás, munkaülések, állandó titkárság a facilitátorok tájékoztatására, a projekt során megalakult szövetkezetek felügyeleti látogatása).

Számukra 60 tanácsadói vouchert biztosítunk és támogatjuk 25 szövetkezet megalapításában. A Coop Net célja, hogy hozzájáruljon a jelenleg elérhető LEADER vagy PNDR (4 és 6 Intézkedések) finanszírozási alapok felelős és hatékony felhasználásához. Így, szakembereket készítünk fel, aki a közösség javára és fenntartható gazdaságossággal létrehozzák és elvezetik az egyesületeket és szövetkezeteket.