Kezdés napja:

2014.09.01

Befejezés napja:

2017.08.31

Civitas státusa a projektben:

Partner

Pályázó neve:

CEFAL Emiglia Romagna Societa

Iroda:

Kolozsvár

Költségvetés:
40.509 euró
Támogató:
Erasmus +

A projektnek váratlanul nagy sikere volt Romániában, mivel nagyon sokan érdeklődtek az agrár-élelmiszeri termékek feldolgozásánaka képesítésére. A CAVA általi gondolkodásmód a hagyományos termékek és helyi gasztronómia kultúrájának értékesítését jelenti, mint eszköz a vállalkozások fejlődésre.

Ugyanakkor a lakosság foglalkoztatásának növelését is magába foglalja a termékek feldolgozásának képesítésével, népszerűsítésével. A CAVA projektben a kreativitást, kezdeményező készséget és, általánosan, a vállalkozói szellem fejlesztését céloztuk meg. Másodlagosan, a projektben résztvevők mezőgazdasági KKV és HORECA (hotelek, vendélők, catering) keretében műszaki készségeket is elsajátítottak az agrár-élelmiszerek feldolgozása területén.

A projekt megoldást nyújtott az oktató és munkaerőpiac szereplői közötti tapasztalat, újítások, források és gyakorlati cserékre. Ugyanakkor, a vállalkozói szellem fejlesztésével hozzájárultunk a munkavállalási esély növeléséhez, a vidéki és városszéli fiatalok és felnőttek körében.

Nem utolsó sorban, kidolgoztunk több oktatási segédanyagot az agrár-élelmiszeri termékekre vonatkozó vállalkozói és műszaki-szakmai készségek fejlesztésére, tapasztalatcseréket szerveztünk a partnerek között és kísérleti képzést tartottunk “Zöldségek és gyümölcsök feldolgozása” témával, amely replikálható. A projekt végrehajtása Belgium, Franciaország, Horvátország, Olaszország, Lengyelország és Románia közintézményi és magánjogi partnerségében történik.

Partnerek: CEFAL Emiglia Romagna Societa Cooperativa, SCF – Scuola Centrale Formazione, AZRRI – Agency for Rural Development of Istrian Region, Region of Istria, Casa Artusi, CEC – Comite Europeen de Coordination, AFMR ETCHARRY – Association pour Formation en Milieu Rural, DOT – Dolnośląska Organizacja Turystyczna, Lunca Someșului Mic Mezőgazdasági Szövetkezet

Manager Proiect