Statutul Civitas în proiect:

Solicitant

Durata
Iulie 2023 – Aprilie 2024
Buget
35.000$
Finantator
Romanian American Foundation

Sprijin pentru liceele agricole în accesarea finanțărilor PNRR

Prin acest proiect ne-am propus creșterea capacității liceelor cu profil preponderent agricol de a depune cereri de finanțare pentru a absorbi fondurile dedicate din PNRR, precum și sprijinirea acestora pentru a utiliza fondurile aprobate și de a optimiza implementarea proiectelor, prin programe de formare online și offline.

Totodată, în perioada de implementare a proiectelor câștigătoare, Centrul Român de Politici Europene va asista liceele prin facilitarea comunicării cu autoritățile de monitorizare, care va permite liceelor să transmită periodic care sunt provocările cu care se confruntă în implementare. CRPE-ul va colecta acest input primit, care va fi ulterior discutat în detaliu, în cadrul unor întâlniri online regionale, la care vor participa atât liceele, cât și AFIR-urile regionale. Scopul acestor întâlniri este de discuta împreună despre stadiul implementării acestor proiecte dar și de a identifica soluții la problemele identificate în respectiva perioada de implementare.

Apelul Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol oferă liceelor agricole oportunitatea de a realiza investiții prin integrarea a 3 componente:

  1. Construcții noi;
  2. Intervenții la construcții existente prin reabilitarea/renovarea infrastructurii, în special pentru asigurarea creșterii performanței energetice;
  3. Dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice pentru liceele eligibile.

Suntem alături de liceele agricole în perioada de depunere și pentru aceasta Fundația Civitas organizează o serie de sesiuni online de informare și întrebări și răspunsuri.

De asemenea ne puteți adresa constant întrebări cu privire la proiectele pe care le pregătiți pentru accesarea fondurilor PNRR. Vom încerca să răspundem punctual întrebărilor dvs cât mai repede, implicând experți consultanți sau chiar factori de decizie.

Prima sesiune de informare online,
2 Noiembrie 2023, Ora 14.00-16.00

Este important să consultați ghidul solicitantului și restul anexelor atașate, disponibile în acest link, pentru a afla condițiile de eligibilitate și toate detaliile cu privire la investițiile finanțate. Acest lucru va ajuta specialiștii noștri să vă furnizeze toate informațiile necesare pentru depunerea aplicației.

Obiective:
–        Înțelegerea procesului de depunere a aplicației – aspecte specifice cererii de finanțare
–        Documente necesare pentru depunerea proiectului și îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, cu accent pe documentele necesare pentru fundamentarea bugetului
–        Utilizarea platformei de depunere a proiectelor

Formular de înscriere https://forms.gle/dk1qTSncMmBmNNXd9

În cadrul formularului așteptăm întrebările dvs pentru a avea un eveniment cât mai eficient și aplicat situației dvs.

Sesiunea este una de informare, urmând să organizăm și alte sesiuni de sprijin în care să aducem inclusiv reprezentați AFIR. Rămânem alături de dvs și în funcție de experții pe care reușim să îi contactăm o să anunțăm și următoarele sesiuni.

Sprijinul oferit de Fundația Civitas este oferit dezinteresat, participarea fiind gratuită la toate evenimentele organizate de noi. Ca parte a programului Creștem prin Educație Agricolă, suntem de alături de liceele agricole și o să vă sprijinim în continuare atât în etapa de depunere cât și de implementare a proiectelor, prin sesiuni de informare, dar si prin activități de advocacy menite să vă facă vocea auzită în rândul factorilor de decizie.

Program susținut de Romanian American Foundation.

În 2 Noiembrie,
14.00 și 16.00,
Sesiune online de informare
Înscrie-te aici: