HírekVidéki gazdaságfejlesztés

Ceaiul – O cană de sănătate

By 5 noiembrie 2019 No Comments

Calea către supraviețuire este sensibilizarea tinerilor

Ceaiul – o cană de sănătate este un nou proiect al Fundației Civitas, care a fost implementat cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Odorheiu Secuiesc, în cadrul programului anual de finanțare nerambursabilă a activităților de tineret, componenta educațională. Proiectul și-a propus să sensibilizeze tinerii prin promovarea unui stil de viaţă sănătos, precum și conștientizarea rolului consumului de produse naturale în scopul menţinerii sănătăţii şi a prevenirii îmbolnăvirilor.

În cadrul proiectului a avut loc o campanie de informare despre efectele și beneficiile consumului de produse naturale pe bază de plante medicinale şi aromatice, care a cuprins și gustări de produse sub forma ceaiului. În total au avut loc 8 prezentări interactive în 7 licee din Odorheiu Secuiesc, cu participarea a 226 elevi și cadre didactice. Din echipa de proiect a făcut parte și producătorul Flórián Albert din Jolotca, care a prezentat tinerilor frumusețea, dar și greutățile muncii legate de plantele medicinale. Elevii participanţi la proiect au primit și câte un pachet de ceai, pentru a putea împărtăși familiei și prietenilor gustul lor, precum și cele învățate.

În cadrul proiectului a fost editat și tipărit și o broșură despre importanţa consumului zilnic de ceai, respectiv descrierea beneficiilor câtorva plante medicinale specifice locale în menţinerea sănătăţii, care a și fost distribuit în rândul participanților.

(Foto Szabó Károly)