Lanțurile scurte de alimentare sunt cel mai sustenabil mod prin care hrana poate ajunge pe mesele oamenilor. Într-o serie de interviuri realizate de Radio GaGa, am discutat despre beneficiile lanțului scurt de aprovizionare pentru producători și consumatori, dar și importanța acestuia pe plan social.
Avem 9 interviuri scurte cu 3 invitați-cheie: Silvia Teodorescu (directorul platformei Cronicarii Digitali), Smaranda Enache (membru în boardul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă), Alin Ușeriu (președintele Asociației Tășuleasa Social). Vă invităm să ascultați cele 3 interviuri cu Silvia Teodorescu accesându-le cu un click pe butoanele de mai jos!
Ce au spus despre lanțurile scurte ceilalți invitați puteți afla aici.
Cum au descoperit unii dintre cei mai cunoscuți blogeri magazinul Cumsecade
Află din primul interviu cu Silvia Teodorescu ce au făcut unii dintre cei mai cunoscuți blogeri din România când au mers pentru prima dată în vizită la Cumsecade, magazinul în care găsești doar produse locale, proaspete și autentice, de la producătorii din Odorheiu Secuiesc.
Cum au reacționat bucureștenii la produsele locale „cumsecade”
Ascultă al doilea interviu cu Silvia Teodorescu ca să afli cum au reacționat bucureștenii la produsele locale „cumsecade” de la Festivalul Povestirilor și ce șanse mai avem în ziua de azi să punem produse gustoase și sănătoase pe mesele noastre.
Despre calitate vs cantitate
În al treilea interviu, Silvia Teodorescu ne explică de ce costă mai mult produsele locale și de ce e important să alegem calitatea în defavoarea cantitiății.
”Singura șansă pentru România să mai mâncăm ceva gustos la mesele noastre, în familie, cu prietenii, este să susținem producătorii locali. Lanțul scurt de aprovizionare înseamna fix asta, distanța cât mai mică de pe plantație, din ogradă, din livadă, din curtea cu animale, cât mai mică distanța până produsul ajunge pe masa ta.
Silvia TeodorescuDirector general Cronicarii Digitali