Dezvoltare economică ruralăNoutati

La Cluj se pun bazele unei „etichete speciale” pentru produsele locale

By 14 februarie 2019 februarie 18th, 2019 No Comments

Producători și reprezentanți din sectorul HoReCa au participat la o întâlnire organizată de Nod Verde și Fundația Civitas pentru a pune bazele unei mărci care să ajute la identificarea și promovarea agenților economici care folosesc produse locale.

 

Dacă inițiativa se va materializa, veți avea ocazia să identificați mai ușor toate acele restaurante, hoteluri sau magazine care îți pun la dispoziție alimente făcute din ingrediente locale (fructe, legume, lactate, carne, condimente etc).

Modalități similare de a identifica și promova producătorii locali și pe agenții economici care îi susțin există deja și pot fi folosite ca model pentru inițiativa din Cluj.

„Necesitatea unui label vine de la dorința micilor producători din zonă de a fi recunoscuți pentru calitatea și autenticitatea produselor lor. Totodată, actorii din zona HoReCa pot găsi mai ușor produse locale de calitate, special dedicate nevoilor lor. Se creează astfel, la nivel local, o rețea de producători, restaurante și structuri de tip foodhub care susțin accesul la hrană locală din surse sigure”, a declarat Marius Cobârzan, din partea Nod Verde.

În perioada următoare vor mai avea loc astfel de întâlniri pentru conturarea și definitivarea conceptului dar și pentru identificarea unor surse de finanțare și scrierea unui proiect prin care inițiativa să se materializeze.

Printre participanții de ieri se numără producători locali, membri ai cooperativelor agricole dar și reprezentanți ai sectorului HoReCa (Clubul Gastronomic Transilvan, The Little Greenery) și ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.