Notice: Undefined variable: ub in /home/civitasr/public_html/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Notice: Undefined variable: ub in /home/civitasr/public_html/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Ediția jubiliară a Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei – Fundația Civitas
Dezvoltare economică rurală

Ediția jubiliară a Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei

By 11 septembrie 2018 octombrie 18th, 2018 No Comments

În perioada 14-16 septembrie 2018 Fundația Civias pentru Societatea Civilă din Odorheiu Secuiesc organizează ediția a X-ea a Festivalului Fructelor din Regiunea Odorhei. Locul de desfășurare este terenul de minifotbal. Finanțator: Consiliul Județean Harghita.

Se petrece de o bună bucată de vreme pe la noi, că dacă e toamnă, atunci este septembrie și dacă este septembrie, atunci urmează Festivalul Fructelor. A devenit obișnuită pentru cei din Regiunea Odorheiu, că în această lună Satul să se mute pentru trei zile în Oraș, pentru a sărbători împreună frumosul și bunul, pentru a se bucura împreună de valorile naturale și culturale proprii. De această dată 13 comunități rurale îi vor fascina pe orășeni cu bunătățile lor.

Iar echipa Fundației Civitas– organizatorul principal al evenimentului – în fiecare an își pune întrebarea: mai organizăm anul acesta festivalul? Ar trebui să continuăm? Mai este necesară gospodinelor noastre din mediul rural această oportunitate de a prezenta și de valorifica produsele făcute din fructe? Fiindcă mulți dintre cei care au vândut în 2009 pentru prima dată gemul propriu în Odorheiu Secuiesc, cu ocazia primei ediții, și-au construit deja afaceri cu adevărat fructuoase din gemuri și siropuri. De aceea le cerem în fiecare an opinia. Au fost ocazii, când unii au zis, că nu mai acordă importanță acestei posibilități, însă cele mai multe comunități au afirmat ferm, că este nevoie de acest eveniment, au nevoie atmosfera familială, însuflețitoare ce caracterizează Festivalul, de admirarea reciprocă a frumuseții standurilor și al porturilor expozanților, de sărbătorirea câștigătorilor concursurilor și competițiilor, sau de aplaudarea copiilor, care evoluează pe scenă. De aceea, fie că va ploua, fie că va fi o căldură toridă, ele nu se vor da în spate, vor fi lângă Festivalul Fructelor, pentru și Festivalul Fructelor la rândul lui a stat în mod consecvent lângă ele, încă de la începuturi.

În urma acestor cugetări și argumentări am decis de fiecare dată: „să-i dăm drumul și de data aceasta, la anul vom vedea…”. Însă de fiecare dată, când ne-am apucat de planificarea următoarei ediții, am acordat consecvent o atenție deosebită ca ediția respectivă să conțină elemente speciale noi, prin care să se deosebească de cele anterioare.

Elementul inedit în 2018 constă în îmbinarea Festivalului cu un alt eveniment cultural, care va avea loc concomitent: Întâlnirea Dance House din Ardeal, care reunește sute de interpreți, dansatori și instrumentiști populari. Un alt element inovativ va fi participarea a peste 12 artizani și meșteșugari populari, care vor prezenta vizitatorilor creațiile lor minunate.

Organizăm Festivalul Fructelor în cel de-al 26-lea an de existență al Fundației Civitas pentru Societatea Civilă, într-o atmosferă entuziastă și emoționantă.

Vă așteptăm cu drag!

Cu stimă,

Echipa de organizare a Fundației Civitas

0266-218481

office.udv@civitas.ro