În ciuda faptului că, în prezent, agricultura și industria alimentară sunt printre domeniile care prezintă un interes major, că avem terenuri agricole vaste şi fertile și o climă prietenoasă, tinerii nu se mai îndreaptă spre şcolile şi liceele cu profil agricol. De ce? Cum îi facem să aleagă acest domeniu? De ce este important? Cum îi sprijinim în timpul, dar şi după terminarea studiilor?
În cadrul evenimentului „Creștem prin educație agricolă – Propuneri pentru revitalizarea învățământului profesional și tehnic agricol în România”. Am avut alături reprezentanți ai celor 57 de licee agricole din țară, decidenţi politici din Agricultură, Educaţie, Investiţii şi Proiecte Europene, precum și alți actori relevanți din domeniul educației și al agriculturii.
S-a urmărit să se facă cunoscute obiectivele pe următorii trei ani ale programului „Creștem prin educație agricolă”, a fost prezentat raportul de politici publice „Cum revitalizăm învățământul profesional și tehnic agricol din România? O viziune de finanțare prin fonduri europene” și a avut loc o dezbaterea pe tema priorităților de finanțare a educației agricole în cadrul Planului Național Strategic și al Planului Național de Redresare și Reziliență.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Român de Politici Europene, World Vision România, cu sprijinul Junior Achievement România și Fundația Civitas pentru Societate Civilă Cluj şi finanțat de Romanian-American Foundation.