Creșterea capacității societății civileNoutati

Civitas organizează cursuri de formare profesională pentru echipa Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene din Gherla

By 23 iulie 2019 iulie 30th, 2019 No Comments

Fundația Civitas este implicată în formarea echipei Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene din Gherla, județul Cluj, oferind astfel sprijin pentru implementarea strategiei de dezvoltare locală la nivelul orașului Gherla.

Fundația Civitas oferă în cadrul proiectului „Implică-te în prezent! Schimbă viitorul! – Funcționarea Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene (cod MYSMIS 123789) cursuri de formare profesională ce vizează Planificarea Strategică, Dezvoltarea comunitară și comunicarea instituțională, Managementul proiectului, evaluator proiecte și expert accesare fonduri structurale și coeziune strategică. Prin aceste servicii de formare, echipa GAL va putea susține implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Gherla, contribuind în acest mod la dezvoltarea durabilă a comunității și la implicarea acesteia în problemele cu care se confruntă municipiul.

Primul curs de Planificare strategică, organizat în perioada 24-26 iunie 2019, a creat cadrul necesar pentru participanți pentru a înțelege necesitatea strategiei, modalitățile de acordare a fondurilor pentru aceste tipuri de proiecte, elemente de management de proiect pe liniile de finanțare POR/POCU, precum și desfășurarea procesului de implementare a strategiei. În același timp, participanții au povestit despre elementele importante în procesul de comunicare organizațională, despre stabilirea rolurilor în cadrul echipei GAL, dar și despre implicarea actorilor interesați în procesul de implementare a strategiei de dezvoltare locală.