Cluj-Napoca, 16 aprilie 2021. Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj organizează conferința online Noi Antreprenori. Noi provocări și oportunități, marcând astfel finalul proiectului Noi Antreprenori, un amplu demers dedicat startup-urilor din regiune.

Conferința este organizată sub egida civitalks, prima ediție dintr-o serie largă de evenimente, o platformă de discuții unde experți din domeniile de activitate ale fundației abordează subiecte relevante, contribuind la dezvoltarea comunității de changemakers. Ediția civitalks #1 din aprilie 2021 aparține sferei Antreprenoriatului și Inovării Sociale.

Evenimentul are loc online, în data de 27 aprilie între orele 09-15 și 14:30, pe platforma Zoom și live pe pagina de facebook a fundației (www.facebook.com/fundatiacivitas) și este organizat în patru secțiuni. 

Programul detaliat al conferinței:

 • 9.15 – 10.00 Deschiderea conferinței. Prezentarea proiectului Noi Antreprenori și a partenerilor implicați.
 • 10.00 – 10.50 talk #1: Politici publice și educație antreprenorială. Afli despre importanța educației antreprenoriale și îți prezentăm cel mai recent proiect al nostru dedicat startup-urilor din regiune. Care au fost activitățile cele mai utile și provocările intrării într-un proiect finanțat din fonduri europene.
 • 11.00 – 11.50 talk #2: Ecosistemul antreprenorial în regiunea Nord-Vest. Cunoști stakeholderii ecosistemului antreprenorial din regiune, câteva din comunitățile existente, oportunitățile de networking și avantajele de a fi conectat la acest ecosistem.
 • 12.00 – 12.50 talk #3: Antreprenoriat social și economie socială. Discutăm despre oportunitățile care există în sectorul antreprenoriatului social, dar și care sunt particularitățile și provocările acestuia, prezentând și exemple de bună practică. De la antreprenoriat la antreprenoriat social.
 • 13.00 – 14.00 talk #4: Startups pitch. Mentorat. Oportunități. Finanțări. Vei cunoaște câteva dintre startup-urile înființate cu sprijinul nostru prin proiect. Vom discuta despre importanța mentoratului, modele de business, rolul investitorilor, internaționalizare și mindset.
 • 14:00 – 14:20. Perspectiva europeană.

Speakerii acestei ediții civitalks sunt, în ordinea intervențiilor:

 1. Bianca RADU, Lector universitar doctor, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.
 2. Florin DUMA, Conferențiar doctor, Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Studii Europene.
 3. Liviu MICLĂUȘ – Director Executiv, Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest.
 4. Silvia NISTOR, Consultant @fonduri-structurale.ro si junior crowdfunding expert @consolid8.
 5. Vlad ICLEANU, Membru al Consiliului Director Cluj Startups.
 6. Dorin Constantin DOMUȚA, Șef departament Dezvoltare Regională, Proiecte şi Relaţii Internaţionale, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
 7. Peter-Janos MAKKAI, Secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
 8. Angela ACHIȚEI, Președinte Fundația ”Alături de Voi” România (ADV) & antreprenor social.
 9. Sonia OPREAN, Co-fondator și Managing Partner, Synerb Venture Catalyzer.
 10. Florin M. POP, Founder Primainvest Capital Management.
 11. Smaranda IGNAT, Co-Founder PropTech Romania.

Pitch demos:

 • Pitch #1 Flow Communication – Oana Urs
 • Pitch #2 LANELKA – Kinga Kelemen
 • Pitch #3 SteamwashandClean – Gergo Toga
 • Pitch #4 Epix Mobile – Alex Balas

Ultima intervenție din cadrul civitalks îi aparține europarlamentarului Iuliu WINKLER, vicepreședinte în Comisia pentru Comerț Internațional (INTA), prim-vicepreședinte SME Europe, care între 14.00 și 14.20 va aduce o perspectivă globală, europeană asupra tematicii abordate.

Puțin despre Noi Antreprenori

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și partenerii săi, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG (fonduri-structurale.ro) și Asociația Centru pentru Politici Publice au pus 1,2 milioane de euro finanțare la dispoziția antreprenorilor din regiunea Nord-Vest, prin proiectul Noi Antreprenori.

Proiectul, pe numele său întreg „Un PLUS pentru START-UPurile Regiunii Nord-Vest”, s-a derulat pe o perioadă de mai bine de 3 ani (ianuarie 2018 – aprilie 2021), timp în care 309 persoane au participat la cursuri de formare antreprenorială și, printr-un concurs de planuri de afaceri, 38 dintre aceștia au primit finanțări de aproximativ 40.000 euro, consiliere, mentorat, sprijin pentru a-și pune în aplicare visul.

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, POCU/82/3.7/104273. Bugetul total al proiectului este de 8.900.412,34 lei, din care 7.534.576,40 lei sunt contribuție UE, 1.329.631,13 lei sunt contribuție din bugetul național și 36.204,81 lei este valoarea co-finanțării proiectului.

În cei aproape 30 de ani de experiență, Fundația Civitas și-a construit o reputație solidă în zona dezvoltării locale. Principiul care s-a aflat constant la baza inițiativelor noastre este că oamenii din comunitățile locale pot ei înșiși să își schimbe în bine viața de zi cu zi atunci când au la dispoziție instrumentele necesare și știu cum să le folosească.

Pentru a participa la Conferință, te rugăm să te înscrii folosind formularul din link-ul de mai jos:

Prin completarea acestui formular de înscriere la eveniment ești de acord cu Politica de Confidențialitate a fundației Civitas pentru Societatea Civilă.