Vă mai amintiți de campaniile de crowdfunding pe care 15 ONG-uri mici le-au derulat cu sprijinul nostru în proiectul Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile? Ei bine, campaniile de crowdfunding de pe Creștem Idei s-au încheiat, dar poveștile de bine continuă! În ultimele luni ale proiectului, celebrăm rezultatele campaniilor de strângere de fonduri pe care le-au realizat organizațiile din comunitatea proiectului, o comunitate de ONG-uri mici, dar hotărâte să schimbe lucrurile din jurul lor în bine.

Astăzi, bucuria noastră vine din imaginea unei mese pline cu cărți pentru copiii din comuna Coșteiu. Sunt cărțile pentru care au adunat fonduri tinerii grozavi de la Asociația Elevilor din Timiș prin campania lor de crowdfunding, BookRev – Renovăm Biblioteci! . Prin campania pe care au dezvoltat-o cu echipa proiectului, elevii au hotărât să doteze cu cărți noi-nouțe, care să ajute copiii să se îndrăgostească de lectură, viitorul spațiu al Logotecii la Sat din comuna Coșteiu, și aceasta, la rândul ei, un proiect pentru care au fost adunate fonduri în cadrul unei campanii inițiate de Asociația Educația la Sat.

Reprezentanții celor două organizații, Laurențiu Govoreanu (de la Asociația Elevilor din Timiș) și Ancuța Sîrbu (de la Asociația Educația la Sat) s-au întâlnit la cursurile de vara trecută din proiectul nostru. Când și-au pus la cale campaniile de crowdfunding, au hotărât să-și unească eforturile. Ancuța voia să facă o logotecă la sat, iar Laurențiu și colegii lui au adunat fonduri pentru a cumpăra cărțile de care avea nevoie biblioteca logotecii. Ambii și-au încheiat cu bine campaniile de crowdfunding pe Crestemidei, iar acum proiectele lor prind viață!

Ne bucură atât de mult că ONG-urile din comunitatea belONG se sprijină și scriu împreună povești de bine! Povești atât de frumoase și valoroase! Ca această masă plină de cărți noi-nouțe pentru copiii din Coșteiu!

Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.