We Grow Ideas – O platformă internațională de finanțare alternativă pentru idei cu impact social

 

În luna promovării economiei sociale, lansăm o platformă internațională de crowdfunding special dedicată inițiativelor cu impact pozitiv în societate. Am gândit We Grow Ideas ca pe un instrument de finanțare alternativă, la îndemâna antreprenorilor sociali care își doresc să adune fondurile de care au nevoie pentru a produce schimbarea în bine.

De 30 de ani, dedicăm constant timp și energie pentru a găsi soluții inovatoare în domeniul dezvoltării locale și regionale. Experiența pe care am acumulat-o până acum ne-a arătat că ideile nu cresc fără oameni. Credem în puterea comunităților, iar We Grow Ideas este o reflecție fidelă a valorilor noastre.

Facem acum primii pași pentru a construi, de data aceasta într-un spațiu digital, o comunitate puternică de susținători în jurul unor soluții creative. Ceea ce ne deosebește este dorința de a răspunde, prin proiectele pe care le promovăm, unor nevoi sociale colective. Fiecare dintre campaniile de pe We Grow Ideas țintește cel puțin unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite. Ne propunem să unim oameni și idei pentru transformare socială.

We Grow Ideas reprezintă un pas important pentru noi. Ne bucurăm că am reușit, împreună cu partenerii noștri, să lansăm o platformă internațională, care sprijină afacerile sociale din mai multe țări. Ne dorim să îmbunătățim vizibilitatea inițiativelor din sfera economiei sociale și să contribuim la dezvoltarea ecosistemului prin proiectele noastre. SELC este unul dintre acestea, iar primele campanii de pe platformă ne arată că în România există antreprenori cu viziune, care-și doresc să aibă un impact social real.”

Márton Balogh, Directorul Fundației Civitas

Platforma a fost creată în cadrul proiectului Social Entrepreneurship in Local Communities (SELC), pe care l-am dezvoltat în parteneriat cu alte cinci organizații din patru țări europene: Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială și Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit (România), Consorzio Materahub Industrie Culturali e Creative (Italia), SYNTHESIS Center for Research and Education (Cipru) și Diesis Network (Belgia). Proiectul a conectat experiența partenerilor internaționali în domeniul economiei sociale și a sprijinit antreprenori sau viitori antreprenori sociali să-și contureze propriile afaceri. Aceștia sunt primii inițiatori de campanii, pe care îi puteți cunoaște și susține deja pe www.wegrowideas.eu.

Pentru a deveni parte din comunitatea We Grow Ideas și a susține o idee cu impact social, este suficient să urmați câțiva pași simpli, pe care i-am descris aici. Platforma găzduiește deja campanii din România și Cipru, care vin cu idei îndrăznețe, de la aplicații VR care ne vor ajuta să luptăm cu anxietatea, până la cafea care vine la pachet cu arta. Descoperiți-le și haideți să creștem împreună ideile care schimbă lumea!

Lucrăm constant pentru a îmbunătăți platforma, iar acum, la început de drum, feedbackul vostru ne ajută să înțelegem ce ar face mai plăcută experiența utilizatorilor pe We Grow Ideas. Dacă aveți o observație, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj!