Proiectul nostru Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile e aproape gata! Pe ultima sută de metri, încercăm să luăm cu noi cât mai multe lecții din experiențele de fundraising prin care am trecut împreună cu cele 15 ONG-uri din proiect.

Alături de echipa noastră, ONG-urile au gândit și implementat propriile campanii de crowdfunding pe Creștem Idei. Au arătat că „Se poate!” și au strâns fondurile de care aveau nevoie pentru proiectele lor cu impact pozitiv în comunitate.

Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice a reușit să obțină susținerea donatorilor pentru a tipări broșura Relații bazate pe egalitate și respect, nu pe violență, un ghid cu informații generale și sfaturi practice, ușor de implementat, pentru identificarea corectă a comportamentelor toxice în relații și a hărțuirii sexuale. Echipa vrea să crească nivelul de conștientizare a tiparelor de agresiune și să învețe persoanele afectate cum să acționeze atunci când sunt în pericol.

Am rugat oamenii din Asociația C.A.R.E. să ne spună ce au învățat după ce au făcut crowdfunding pentru proiectul lor. Așa că găsiți mai jos 3 lecții scurte de la Monica Barbovschi, președinta asociației. Alături de colegii ei, Monica face o muncă grozavă atunci când vine vorba despre educație în domeniul egalității de gen și al consimțământului!

Iată cele 3 lecții despre crowdfunding de la Monica:

Vulnerabilitatea și expunerea este importantă și necesară dacă vrei să te conectezi cu comunitatea ta (și, de fapt, așa afli cine îți este aproape, cine crede în ceea ce faci și este dispus să împartă resurse cu tine – nu doar bani, dar și energie, entuziasm, networking)
Poți avea surprize plăcute neașteptate și să îți reactivezi vechi conexiuni, care credeai că nu mai sunt acolo (dar ce să vezi, sunt în continuare).
Realismul în așteptări. De cele mai multe ori, publicul care te ascultă este mai mare decât cel care se va implica în mod practic. E important să nu supraestimăm baza de susținători.

Atât de la Monica. Revenim în curând cu mai multe lecții și recomandări de la alte organizații din programul nostru. Fiți cu ochii pe noi!

Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.