HírekVidéki gazdaságfejlesztés

Huszonöt évesen szövetkezeti ügyvezető: „A mezőgazdaságnak szüksége van fiatalokra, akik a tapasztaltabb generációt segítik”

By 14 október 2019 október 31st, 2019 No Comments
manager de cooperativă

Cheța Daniel 25 éves, a Kolozs megyei Gyeke község Feketelak falujában lakik. 2017-ben végezte el a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem Mezőgazdaság Karának Élelmiszeripari és mezőgazdasági gépek és berendezések Szakát. Jelenleg a kolozsvári Műszaki Egyetem magiszteri hallgatója és a Katonai „Izvorul Fizeșului” Gabonatermesztő szövetkezet újonnan megválasztott ügyvezetője. Érdeklődése a mezőgazdaság iránt nem új keletű. Egyetemi tanulmányainak befejezése előtt kezdődött, amikor mezőgazdasági termőföldet bérelt. A szükség terelte Danielt a mezőgazdaság felé, ami viszont idővel megváltozott. Most kedvtelés és élvezet számára a mezőgazdasági munka. Valamelyest kedvező volt az indulás, mivel családja birtokolt egy állatfarmot és neki kellett megtermelnie az állatfarm számára szükséges takarmányt. Lassan-lassan nem kellett már megvásárolniuk a takarmányt, mivel Daniel megtermelte a szükséges mennyiséget. Daniel ekkor ébred rá, hogy mennyire szereti a munkáját. A történet folytatódik a jelenben is, amikor Daniel a legfiatalabb szövetkezeti ügyvezetők egyike az egész országban.

Milyen fiatal mezőgazdásznak lenni? Szerencsésnek érzed, hogy lehetőséged van újítani vagy ellenkezőleg, úgy látod, nehézkes a folyamat, fiatal létedre bizonyítanod kell a nálad tapasztaltabbaknak, hogy érted a dolgod?

Nem könnyű a fiatal gazdának, főleg ha nagyon az elejéről kezdi, és nem rendelkezik saját gépekkel és földdel. Bátorság, józan ész és szerencse kell hozzá. A munka akkor eredményes, ha a termelés fenntartható és ehhez pedig nagy teljesítményű mezőgazdasági gépekre van szükség. A fiatal gazdák megpályázhatnak európai forrásokat, ami nagyon sokat segítheti szakmai fejlődésüket. Nagyon fontos a kitartás, nem szabad feladni, a nehézségek ellenére. Ha magadért gazdálkodsz, elsősorban magadat kell meggyőznöd arról, hogy mire vagy képes. Ha pedig kiemelkedő eredményeket értél el, biztos, hogy előbb-utóbb megkapod a szakmabeliek elismerését is. Nyilvánvaló, hogy bizonyítanod kell, mire vagy képes, akkor is, ha másnak dolgozol.

manager de cooperativă

Mit gondolsz, milyen jelenleg a romániai mezőgazdaság?

A mezőgazdaságnak nagy szüksége van fiatalokra, akik támogatják, segítik a jóval tapasztaltabbakat és idővel folytatják majd, amit az idősebbek hátrahagynak. Nem könnyű munka, viszont ha megjelennek az első pozitív eredmények, elkezded másképp látni a helyzetet és még többet szeretnél vele foglalkozni. A mezőgazdaság állandóan változik az egyre korszerűbb technológiának köszönhetően. Ezzel együtt, a talajra kell a legjobban odafigyelnünk, mert messzemenően a legfontosabb erőforrás, amivel rendelkezhetünk. Minden eszközt fel kell használni a talaj minőségének megőrzése érdekében; vetésforgó, minőségi munkák végzése fontos ebből a szempontból.

Hogyan lehet a mezőgazdaságot vonzóbbá tenni a fiatalok számára?

Egyeseket vonz a mezőgazdaság, másokat pedig nem. Ez mindig így volt és a jövőben is így is lesz. A nagy teljesítményű mezőgazdasági gépek, traktorok, technológiák vonzóbbá tehetik a földművelést, mert a munkakörülményeket javítják, kényelmesebbé és élvezetessé teszik a munkát. Igaz, hogy léteznek kedvezmények a fiatal gazdák, földművesek számára, viszont a hozzáférés további könnyítése, egyszerűsítése minden bizonnyal még inkább vonzóbbá tenné a mezőgazdaságot a fiatalok számára. A fiatal farmerek nagyobb támogatást kapnak a mezőgazdasági hivatalnál (APIA) bejelentett egy hektár termőföldre, mint a többi farmer kap.

A földek igazgatása és a saját farmodon végzett tevékenységeken kívül a Katonai Gabonatermesztők szövetkezetét is igazgatod. Kibékíthető az igazgatás és menedzsment a mezőgazdasággal?

A szövetkezet az első lépéseit teszi, egyelőre az alapokat tanuljuk, hogyan működjünk. Viszont idővel mindenképpen fejlődni szeretnénk és együtt megvalósítani azt, amit külön nehéz vagy lehetetlen lenne véghezvinni. Közös akarattal több raktárt (silót) építünk, hogy terményeinket jobb körülmények között tudjuk tárolni és végül jobb áron értékesíteni. A mezőgazdaságban és a menedzsmentben is sokszor kell helyben, gyorsan dönteni, a helyzet diktálta körülmények, felmerülő szükségletek függvényében. Tehát, azt lehet mondani, hogy van átfedés a két tevékenység között.

Milyen hatása van a szövetkezetnek a helyi közösségre? Milyen a tagok közti együttműködés és mennyire befolyásolják a tagok a szövetkezet működését?

Úgy látom más szövetkezeteknél is, hogy a folyamat nehézkes. Elsősorban mentalitás- és szokásjogbeli változásokra lenne szüksége. A farmerek még nem értették meg, hogy a társulás a fejlődés legjobb biztosítéka, leginkább azért, mert egy időben több szempontból is hasznos. A termőföldek összevonása nyomán nagy kiterjedésű földek keletkeznek. A bemeneti források jelentős kedvezményekkel vásárolhatók meg nagyobb termőföldek esetében. Nem számíthatsz semmiféle kedvezményre, ha kis területet művelsz. A szövetkezetben összeírjuk kinek, mire van szüksége egyénileg, ezt követően pedig megvásároljuk egy tételben a szükséges termékeket. Az árak alacsonyabbak, mert nagy mennyiségről van szó, viszont ez csak akkor kivitelezhető, ha van közös akarat, ha egységesen lépünk fel és együttműködünk. A legfontosabb dolog, amit a közösségnek meg kell értenie a szövetkezettel kapcsolatosan az, hogy a társulás fenntartható, nyereséges és hosszú távú. Ezért fejlődőképes.

Több mint 1300 szövetkezet létezik Romániában, a folyamat mégis gyerekcipőben jár. Ez annak köszönhető, hogy 2000-ben mindent újra kellett kezdeni és biztos elvi alapokon újraépíteni a szövetkezetet. Az U.N.C.S.V a Növénytermesztő Szövetkezetek Nemzeti Szövetsége kutatása kimutatta, hogy Romániának jelenleg is az előző időszakban a közösségi tudatba gyökeret vert  paradigmákkal és mentalitással kell megküzdenie. Ennek egyik következménye, hogy itt viszonylag kevés szövetkezet létezik. Kevesebb, mint Franciaországban és Németországban, ahol a termelők 75%, illetve 4 személyből 1 szövetkezeti tag.

Az emberek ellenzik a szövetkezetet a kommunizmus alatt elterjedt jelentése miatt és Danielnek a maga során meg kellett küzdenie ezzel a magatartásformával. Azt hiszem, az emberek nem szeretik az „újat,” legalábbis amíg meggyőződnek róla, hogy működik. Ha ez megtörtént, érdekeltté válnak, és hajlandók társulni és részesülni a haszonban. Idő kell a gondolkodásmód megváltoztatásához. Ezzel együtt tavaly 280 új mezőgazdasági szövetkezetet létesítettek Romániában, köztük a Katonai „Izvorul Fizeșului” szövetkezetet is.

Mennyire ad helyet a szövetkezet a hálózatépítésnek, tapasztalatcserének és know-how átadásnak? Miben segíti a szövetkezet mindennapi munkádat?

Az állandó jellegű információ csere, az idők során felgyülemlett tapasztalat kiváló módszer a folyamatos szakmai fejlődés biztosítására. Mindez megvan a szövetkezetben, mert egységesen cselekszünk, és közös céljaink vannak, hogy növeljük a teljesítményünket és igyekezzünk minél többet kihozni a munkánkból. Személyes érintettségem okán, minden kétséget kizárva állíthatom, hogy a szövetkezet egy tudás-csomópont, amely hozzájárul nem csak mezőgazdasági, hanem személyes szakmai teljesítményem javulásához is.

Mit gondolsz, merre tart a szövetkezeti társulás? Melyek manapság a felfele ívelő trendek a mezőgazdaságban?

Úgy gondolom, gyarapodik azon farmerek tábora, akik megértik, hogy a társulás a mezőgazdaság jövője és beiratkoznak egy létező szövetkezetbe vagy létrehoznak egy újat. A mezőgazdaság jövőjéről úgy gondolom, hogy az európai források minél szélesebb körű lehívásában áll, amit a gépesítés fejlesztésére kellene fordítani. Emellett a mezőgazdasági szereplők hiánya egy igen súlyos probléma. Meg kell találni a módját, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegyük a mezőgazdaságot. Nagyrészt a gépek, a számítógépesítés és a szakszerűség befolyásolják a teljesítményt, ami pedig a talajmunkákat illeti, a minimális megművelés kezd elterjedni, amit modern gépekkel lehet elvégezni. Ezek teszik majd fenntarthatóvá a mezőgazdaságot.

Milyen előnnyel jár a szövetkezeti tagság a mezőgazdász számára?

Több szem többet lát. Több embernek együttes erőfeszítésével több mindent lehet elérni, mint egyénileg. A szövetkezet pedig éppen erre az elvre épül. Támogatást nyújt a gazdáknak és lehetőséget, hogy egyesítsék erejüket és egyként nyilvánuljanak meg. A szövetkezeti tagok részesülhetnek minden előnyben, amit a társulás nyújt, a bemeneti források kedvezményes vásárlásától az előnyösebb értékesítésig. Az európai források megjelenése egyben a projektek lehetőségét is jelentette, a projektek pedig keretet adnak a tapasztalatcserének, ami a maga során a szaktudás elmélyítését, bővítését teszi lehetővé.

A Katonai Szövetkezetet az Erdélyi Mezőség Helyi Akciócsoport alapította 2018-ban. A szövetkezetet európai támogatással és a Civitas Alapítvány támogatásával létesítették. Az Alapítvány támogatja a szövetkezeti tagok üzleti tervének és életképes piaci jelenlétüknek megvalósítását.