Ce este Caravana Creștem prin Educație Agricolă?

Caravana Creștem prin Educație Agricolă a presupus o serie de întâlniri regionale pentru profesorii din liceele agricole. Ce ne-am propus prin caravană este să conectăm liceele agricole și să le încurajăm să creeze o comunitate în care să facă schimb de idei, să discute despre nevoile lor, să găsească soluții împreună și să-și reprezinte mai bine interesele.

Încurajăm, astfel, liceele să colaboreze pentru a crește calitatea învățământului agricol din România. În 2024, am organizat 4 evenimente regionale, încheind caravana cu întâlnirea din 8 mai la Brănești.

Caravana a apărut la inițiativa Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în cadrul programului Creștem prin Educație Agricolă, care este finanțat de Romanian-American Foundation și pe care îl implementăm în parteneriat cu World Vision România, Junior Achievement România și Centrul Roman de Politici Europene .

Unde a ajuns caravana în 2024?

În această primăvară, caravana a ajuns în  patru localități din România. Prima întâlnire regională a avut loc în luna martie, la Târgu Mureș, urmând întâlnirile de la Iași și Tecuci în aprilie, iar în mai, ultimul popas a fost la Brănești.

Întâlnirile au adus împreună nu doar profesori din liceele agricole, ci și reprezentanți ai universităților agricole din țară, reprezentați ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și ONG-uri.

Pe scurt, caravana a însemnat:

4 întâlniri regionale în care am discutat despre cum îmbunătățim imaginea învățământului agricol, colaborarea între licee și cu agenții economici, resurse pentru materiale didactice și modele de bună practică.
100 de profesori au participat la întâlniri, unde au făcut schimb de bune practici, au discutat despre nevoile lor și au căutat împreună soluții. 
40 de licee implicate în evenimentele caravanei pentru a construi o comunitate a liceelor agricole și a crește calitatea învățământului agricol din România.