S-a încheiat primul training din cadrul programului belONG! 

 

Săptămâna trecută, am încheiat primul training din cadrul programului belONG. Reprezentanții celor 16 ONG-uri selectate în proiect au participat la cursul de Visual și Transmedia Storytelling, susținut de partenerul nostru din Norvegia, Norsensus Mediaforum.

O parte importantă din activitatea ONG-urilor este să transmită mai departe poveștile cu care se ciocnesc zi de zi, pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor  cu care luptă, dar nu doar. În cadrul sesiunilor de training, participanții au învățat care sunt elementele unei povești cu impact și cum pot folosi instrumente ca Story Canvas sau Empathy Map pentru a construi campanii convingătoare. ONG-iștii au exersat concepând propriile campanii, pentru care au pregătit un plan de promovare în diferite tipuri de media. Subiectele discutate se vor regăsi și într-un suport de curs, care va putea fi accesat gratuit pe pagina web a proiectului.

Activitățile programului vor continua în luna iulie, când ne vom întâlni cu cei 16 participanți la Cluj, pentru sesiunile de training dedicate comunicării și strategiilor de fundraising.  După finalizarea cursurilor, aceștia vor lucra împreună cu trainerii lor pentru a-și planifica propriile campanii de strângere de fonduri.

Mulțumim partenerului nostru, pentru informațiile utile pe care le-a împărtășit, și participanților, pentru implicarea și energia lor! A fost o mare plăcere să petrecem aceste două zile cu oameni creativi și puși pe treabă!

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.