Săptămâna trecută, am încheiat seria de cursuri din cadrul programului belONG, cu trainingul  în Fundraising și Comunicare, pe care l-am desfășurat la Cluj. Timp de 4 zile, cei 15 reprezentanți ai ONG-urilor din proiectul Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile au învățat cum să-și creeze o strategie de strângere de fonduri și cum să comunice eficient.

Participanții au făcut schimb de know-how, au încercat să găsească împreună soluții pentru problemele cu care se confruntă și au transmis unul altuia motivația contagioasă de a schimba lucrurile în bine.

Paula Ciobanu, coordonatoarea proiectului, ne împărtășește din experiența trainingului:

„Cursurile și workshop-urile din perioada 6-9 iulie au fost o oportunitate de învățare, creștere și dezvoltare pentru reprezentanții ONG-urilor participante. Aceștia au acumulat o parte din cunoștințele necesare pentru dezvoltarea competențelor ONG-urilor în domeniul implementării strategiilor și campaniilor de strângere de fonduri și a promovării eficiente.

Unul dintre lucrurile care ne bucură cel mai mult este că am reușit să creăm împreună cu participanții o atmosferă prietenoasă, în care fiecare dintre ei și-a putut împărtăși experiența. Pe parcursul celor patru zile s-au creat conexiuni frumoase, care se pot traduce în viitoare colaborări și pot deveni o sursă de suport și inspirație. Profesionalismul și calitatea umană au fost cuvintele-cheie care au ghidat aceste zile de învățare.”

Paula Ciobanu, Coordonatoare proiect

Cursul a reunit oameni implicați și dedicați unei cauze, care-și doresc să schimbe în bine comunitățile lor prin proiecte cu impact social. Sprijiniți de mentorii din program, ei vor pune în practică ceea ce au studiat în aceste zile, pentru a-și putea implementa ideile și a crește ONG-urile pe care le reprezintă. Feedbackul lor ne dă încrederea că know how-ul pe care l-au dobândit le va fi util.

Am învățat că există un plan de fundrasing, comunicare și un buget alocat pentru asta. Nu știam cât de valoros este să le includ în proiect și că este esențial să faci un plan de dinainte pentru fiecare etapă a unei campanii sau a unui proiect.

Feedback din partea participanților

Comunicarea și fundraisingul fiind domenii strâns legate, informațiile combinate în acest training au fost ca „un boț de aur” pentru mine, plus informațiile adiționale din pauzele de cafea.

Feedback din partea participanților

Aș recomanda acest training pentru că oferă structură și claritate.

Feedback din partea participanților

În următoarea etapă a proiectului, reprezentanții ONG-urilor vor participa la sesiuni de mentorat cu trainerii programului, Paula Beudean (expert în fundraising) și Ana Olaru (specialist comunicare în cadrul Fundației Civitas), pentru a-și contura strategia de strângere de fonduri și a crea un plan de comunicare al organizației. În curând, participanții vor desfășura propriile campanii de fundraising. Fiți cu ochii pe ei! Urmează o perioadă cu muuuulte activități!

––––––––––––––––––––––––––––-

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.