Antreprenori sociali din România, Cipru și Italia, reuniți ca să învețe împreună cum să-și crească ideile

Prima sesiune a trainingului internațional „Integrated human centered training on social entrepreneurship” a luat sfârșit! La cele trei zile de curs, care s-au desfășurat online, între 10 și 12 ianuarie, au participat antreprenori sau viitori antreprenori din România, Italia și Cipru. Au fost trei zile în care ne-am propus să creștem împreună, discutând cu participanții despre economie socială, planificare, Creative Project Canvas, networking și multe altele.

Programul de training face parte din proiectul „Social entrepreneurship in local communities” (SELC), un proiect Erasmus+, care își dorește să crească motivația și să îndrume adulții cu inițiative antreprenoriale să înceapă afaceri sociale.

Trainerul Carmen Ciobanu explică căror nevoi răspunde programul:

„Sunt în contact cu acest domeniu de 10 ani. Suntem înconjurați de provocări și economia socială nu mai este un nice to have. Avem nevoie de inovatori sociali, de modele tot mai bune de afaceri sociale cu impact clar și surse de venit puternice. Trăim o perioadă în care și la nivel european se pune lupa pe acest sector. Un nou document a fost lansat recent, Planul European de Acțiune pentru Economia Socială, prin care Comisia Europeană își propune o serie de măsuri pentru susținerea sectorului.”

Carmen Ciobanu, Trainer

Cursul a reunit oameni creativi, care-și doresc să schimbe în bine comunitățile locale prin ideile lor de afaceri. La finalul proiectului, 12 dintre ei vor fi sprijiniți în derularea unei campanii de crowdfunding.

Mariann Kinga Árkosi, managerul proiectului, ne-a împărtășit din experiența primei sesiuni de cursuri:

„Suntem oameni minunați într-o lume care, de multe ori, ne dă impresia că este una care o ia în direcția greșită. Dacă ne uitam în sala virtuală, vedeam oameni cu zâmbete largi și ochi strălucitori, care sunt gata, dincolo de visuri și planuri, să acționeze cu dedicație și pasiune pentru ceea ce cred ei că poate fi transformat în bine.”

Mariann Kinga Árkosi, Manager Proiect

Lucrurile mari se fac cu pași mici. Ne place să credem că săptămâna trecută am mai făcut un pas, iar feedbackul participanților ne dă curaj.

Mulțumesc pentru organizare și apreciez foarte mult inițiativa parteneriatului de a pregăti și implementa acest proiect. Pentru mine a fost un adevărat „zid”, nu o simplă „cărămidă” în formarea mea ca antreprenor social. De abia aștept să încep!

Feedback din partea participanților

I want to thank you for the opportunity to be part of this training. I remembered/learned many interesting things and asked myself more question about organization, time, development direction of my idea. (Vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi parte din acest training. Mi-am amintit/am învățat multe lucruri interesante și mi-a făcut să-mi adresez mai multe întrebări despre organizare, timp și direcția de dezvoltare a ideii mele.)

Feedback din partea participanților

 

Suntem conectați la sectorul economiei sociale și ne dorim să contribuim, în continuare, la dezvoltarea lui prin proiectele noastre. SELC este unul dintre acestea, iar prima etapă a trainingului ne-a dovedit, încă o dată, că există inovatori sociali, antreprenori cu viziune, care-și doresc să aibă un impact social real.

Mulțumim participanților și partenerilor noștri pentru această experiență!

*Următoare sesiune de training va avea loc în februarie și se va concentra pe modelele de business social și campaniile de crowdfunding. Proiectul este implementat în parteneriat cu Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială, Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit, Consorzio Materahub Industrie Culturali e Creative (Italia), SYNTHESIS Center for Research and Education (Cipru), Diesis Coop (Belgia).