belONGNoutati

Prelungim înscrierile în programul belONG! Aplică până pe 22 mai!

By 11 mai 2022 No Comments

 

Ai nevoie de mai mult timp? Știm cum e!

De aceea, am decis să lăsăm deschis formularul de înscriere până pe 22 mai!

Dacă vrei să afli mai multe detalii depre proiectul Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile sau, pe numele lui scurt, belONG, îți recomandăm să citești acest articol. Mai jos, găsești câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont înainte de a aplica.

Hai să vedem ce-ți poate oferi acest program!

Devenind parte din proiectul belONG, vei beneficia de:

 • Sesiuni de training în fundraising și comunicare

Vei învăța de la specialiști cum să creezi strategii eficiente de comunicare și fundraising pentru ONG-ul tău. Sesiunile vor avea loc în iunie 2022 și se vor desfășura fizic, în Cluj, dacă restricțiile pandemice nu vor împiedica acest lucru. Toate costurile de transport și cazare ale participanților vor fi decontate integral prin proiect.

 • Un curs de visual și transmedia storytelling pentru campanii de crowdfunding, susținut de un expert din Norvegia

Vei învăța de la specialiști cum să creezi strategii eficiente de comunicare și fundraising Partenerii noștri, Norsensus Mediaforum, vor ține pentru tine un curs online despre cum să spui povestea cauzei pentru care lupți și să convingi donatorii să te susțină.

 • Mentorat în procesul de design și implementarea unei campanii de crowdfunding și a două campanii de strângere de fonduri

Experții din proiect te vor ajuta, în cadrul unor sesiuni individuale, să dezvolți și implementezi două campanii de fundraising, în perioada iulie 2022 – aprilie 2023, și o campanie de crowdfunding pe o platformă online pe care ți-o vom pune la dispoziție, în perioada decembrie 2022 – iunie 2023.

 • Suport în realizarea unui draft de plan de comunicare

Vei fi sprijinit în analiza strategiei de comunicare a organizației tale și vei crea un plan de comunicare eficient pentru aceasta, fiind ghidat de un specialist în domeniu.

 • Accesul la o comunitate online de învățare

Vei deveni parte dintr-un grup de învățare, în cadrul căruia vei putea oricând adresa întrebări și ai cărui membri vor putea face constant schimb de bune practici.

Este important să reții că…

 • Proiectul Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile NU oferă sprijin sub formă financiară sau materială organizațiilor beneficiare din program pentru implementarea proiectelor acestora. Programul este orientat spre a oferi suport, resurse și instrumente de învățare, astfel încât ONG-urile mici să facă primii pași spre sustenabilitatea financiară.
 • După sesiunile de training și mentorat, fiecare participant în parte va fi responsabil de promovarea propriilor campanii și rezultatele obținute în urma desfășurării lor.

Cui se adresează proiectul?

Așa cum ai aflat deja, în program vor fi selectate 15 ONG-uri mici din România, care au avut un buget mai mic de 51.000 de euro în ultimii 3 ani. Pe lângă acestea, mai există o serie de criterii de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească organizația ta pentru a fi eligibilă.

Ești eligibil, dacă organizația pe care o reprezinți:

 • Este înființată legal prin act constitutiv înregistrat, cu personalitate juridică și cu sediul în România.
 • Are depus Bilanțul Contabil pentru anul precedent la ANAF.
 • Are capacitatea de a implementa activitățile propuse de program. Poate delega o persoană care să reprezinte organizația în activitățile proiectului pe perioada desfășurării acestuia.
 • Nu este structură religioasă, partid politic, asociație profesională, sindicat, patronat sau cooperativă distribuitoare de profit.
 • Nu promovează discursul intolerant, discriminatoriu și/sau instigator la ură.

Criterii de selecție

În procesul de evaluare a aplicațiilor, se va acorda prioritate organizațiilor care:

 • Nu au o strategie/un plan de comunicare.
 • Au cele mai puține surse de finanțare.
 • Au identificat o nevoie/problemă reală și propun cel puțin o soluție inovatoare.
 • Activează preponderent în mediul rural, în domeniul dezvoltării comunitare și/sau în domenii insuficient deservite precum: domeniul social, educațional sau cel al furnizării de servicii comunitare și al dezvoltării rurale și urbane.

Cum mă înscriu?

Pentru a se înscrie în program, aplicanții vor completa formularul de înscriere online, accesând acest link: https://forms.gle/tro3yDros1YN4gKm7.

Formularul va conține cinci secțiuni. Am descris câmpurile pe care le conține fiecare secțiune într-un material care să te ajute să-ți pregătești aplicația. Îl poți descărca aici.

Înainte de a începe să completezi formularul, îți recomandăm să citești cu atenție Regulamentul privind procesul de selecție a ONG-urilor beneficiare, pe care poți să-l descarci aici, alături de alte documente necesare pentru înscriere.

Înscrierile în program sunt deschise până pe 22 mai 2022, iar rezultatele finale ale procesului de selecție vor fi publicate pe pagina web a proiectului pe 24 mai 2022.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.