Antreprenoriat și economie socialăNoutati

[Noi Antreprenori] SHMILY: cărți și planșe senzoriale pentru copii

By 18 decembrie 2019 No Comments

SHMILY înseamnă cărți și planșe senzoriale din fetru pentru copii, figurine și decorațiuni din fetru, produse din lemn tăiat și/sau gravat (tablouri, blank-uri, ornamente, decorațiuni, felicitări 3D și alte produse personalizate). Pe scurt, produse pe care poți să le faci cadou celor dragi. SHMILY este un acronim de la “See How Much I Love You”, prescurtare pe care David Vasile a folosit-o de mai multe ori în familia sa. Fiind un proiect foarte drag lui și familiei lui, s-a gândit să împărtășească toată povestea asta și cu clienții viitori.

O parte din produsele Shmily au la bază principii Montessori, un tip de educație alternativă, care pune accentul pe capacitatea copiilor de a fi independenți, de a învăța noțiuni într-un mod practic și neprogramat. Produsele inspirate din acest tip de educație îi ajută pe cei mici să-și dezvolte motricitatea, creativitatea și să învețe multe lucruri noi prin intermediul jocului constructiv.

SHMILY contribuie la reducerea dioxidului de carbon și la responsabilizarea consumatorilor pentru un mediu curat

Pe David Vasile îl inspiră foarte mult relația cu fetița sa în business-ul pe care îl are. „Cam de la ea a pornit totul. Nu cred că familia noastră ar fi ajuns în zona antreprenoriatului în direcția asta dacă nu am fi intrat în contact cu materialele pe care le-am căutat pentru Sarah. Cam tot ceea ce producem e testat într-o oarecare măsură de ea și încercăm mereu să urcăm ștacheta și să venim cu lucruri noi”. 

Prin inițiativa sa, David contribuie și la reducerea dioxidului de carbon și încearcă să responsabilizeze consumatorii să ofere mai multă atenție mediului înconjurător. În mare parte livrează produsele în cutii de carton reciclabile, iar facturile pentru produse sunt trimise în format electronic pentru a evita folosirea unei cantități ridicate de hârtie.

Cea mai mare provocare întâlnită până acum a fost cauzată de întârzierea echipamentelor, iar asta pentru că l-a ținut puțin pe loc. Ulterior, problemele au devenit de natură tehnică, în special la nivelul echipamentului esențial pentru producție, iar asta i-a dat peste cap planul conform cash-flow-ului inițial. S-a redresat pe parcurs, iar acum totul e în direcția bună. L-a ajutat mult să aibă un mentor alături de el – a învățat aspecte importante din experiența altuia fără să se lovească de ele și a învățat cum să gestioneze anumite provocări din viața de antreprenor.

* * *

David Vasile este unul dintre cei 38 de antreprenori care au fost selectați pentru a primi o finanțare de 30.000 sau 40.000 de euro. Programul Noi Antreprenori este dedicat persoanelor interesate să își deschidă un business într-un oraș din județele Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, oferind oportunități de învățare și dezvoltare antreprenorială. Peste 300 de persoane au beneficiat de un training de formare antreprenorială, prezentări și dezbateri cu specialiști din domeniu, participând mai apoi cu ideea de business la un concurs de planuri de afaceri.