Ne creștem comunitatea!
Din comunitatea belONG fac parte deja 15 ONG-uri mici din diferite regiuni ale României, care depun constant efort pentru a deveni sustenabili financiar, sprijiniți de specialiștii din proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile”. Începând cu această lună, am decis să creștem comunitatea! Așadar, dacă faci parte dintr-un ONG mic și aveți planuri îndrăznețe, dar nu știți de unde să începeți, cum să strângeți resursele de care aveți nevoie și să vă faceți auziți, haideți în comunitatea noastră!
În programul belONG, puteți beneficia de mentorat în fundraising și comunicare, așa încât ideile faine pe care le aveți să prindă viață!
Despre belONG, pe scurt
belONG este o comunitate pe care am creat-o în cadrul proiectului Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile, care propune un model de incubare pentru organizațiile neguvernamentale din România, prin care să le sprijine în calea lor spre sustenabilitate financiară și comunicare eficientă.
În cadrul programului, organizațiile participă la sesiuni de mentorat în fundraising și comunicare, iar apoi își desfășoară propriile campanii de strângere de fonduri cu sprijin din partea experților din proiect.
De ce să devin parte din comunitate?
Să fii parte din comunitatea belONG înseamnă să poți beneficia de:
- Mentorat în procesul de design și implementarea unei campanii de crowdfunding și a două campanii de strângere de fonduri
Experții din proiect te vor ajuta, în cadrul unor sesiuni individuale, să dezvolți și implementezi două campanii de fundraising, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, și o campanie de crowdfunding pe o platformă online pe care ți-o vom pune la dispoziție, în perioada decembrie 2022 – iunie 2023.
- Suport în realizarea unui plan de comunicare
Vei fi sprijinit în realizarea unui plan de comunicare care să răspundă nevoilor organizației tale.
- Accesul la o comunitate online de învățare
Vei deveni parte dintr-un grup de învățare, în cadrul căruia vei putea oricând adresa întrebări și ai cărui membri vor putea face constant schimb de bune practici.
Cine poate face parte din comunitate?
Proiectul belONG sau, „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” a fost gândit pentru ONG-urile mici din România, care-și doresc să învețe cum să adune și să comunice eficient. În cadrul proiectului, definim un „ONG mic” ca fiind „o organizație neguvernamentală cu un buget mai mic de 51.000 de euro în ultimii 3 ani.”
Așadar, poți deveni partea a programului belONG, dacă organizația pe care o reprezinți:
- A avut un buget mai mic de 51.000 de euro în ultimii 3 ani.
- Este înființată legal prin act constitutiv înregistrat, cu personalitate juridică și cu sediul în România.
- Are depus Bilanțul Contabil pentru anul precedent la ANAF.
- Are capacitatea de a implementa activitățile propuse de program. Poate delega o persoană care să reprezinte organizația în activitățile proiectului pe perioada desfășurării acestuia.
- Nu este structură religioasă, partid politic, asociație profesională, sindicat, patronat sau cooperativă distribuitoare de profit.
- Nu promovează discursul intolerant, discriminatoriu și/sau instigator la ură.
Este important să reții că…
Proiectul Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile NU oferă sprijin sub formă financiară sau materială organizațiilor beneficiare din program pentru implementarea proiectelor acestora. Programul este orientat spre a oferi suport, resurse și instrumente de învățare, astfel încât ONG-urile mici să facă primii pași spre sustenabilitatea financiară.
După sesiunile de training și mentorat, fiecare participant în parte va fi responsabil de promovarea propriilor campanii și rezultatele obținute în urma desfășurării lor.
Cum devin parte din comunitate?
Pentru a deveni parte din comunitatea belONG, te rugăm să completezi formularul de înscriere online, accesând acest link: https://forms.gle/tro3yDros1YN4gKm7.
Formularul va conține cinci secțiuni. Am descris câmpurile pe care le conține fiecare secțiune într-un material care să te ajute să-ți pregătești aplicația. Îl poți descărca aici.
Înainte de a începe să completezi formularul, îți recomandăm să citești cu atenție Regulamentul privind procesul de selecție a ONG-urilor beneficiare, pe care poți să-l descarci aici, alături de alte documente necesare pentru înscriere.
După ce vei completa chestionarul, vom analiza aplicația ta și vom reveni cu un răspuns în maxim 7 zile lucrătoare. Dacă vrei să ne adresezi o întrebare sau să ne spui ceva, scrie-ne un mesaj la adresa: ciobanu.paula@civitas.ro!
Așteptăm cu drag aplicația ta!
––––––––––––––––––––––––––––-
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.