Ne alăturăm Declarației de Solidaritate elaborată de PREPARE (Partnership for Rural Europe), ELARD (European LEADER Association for Rural Development) și ERCA (European Rural Community Alliance). Cerem încetarea focului și respectarea drepturilor omului. 

„Noi, mișcările civile din sectorul rural din Europa, reprezentând peste 40 de țări și jumătate din populația europeană care trăiește în zonele rurale, am fost profund șocate de invazia rusă a Ucrainei și suntem solidare cu poporul ucrainean.

Pentru a apăra civilii, facem apel la toți cei implicați să-și intensifice eforturile pentru a găsi o soluție civilizată a conflictului și încetarea focului.

Susținem declarația Crucii Roșii, care face apel de urgență la părțile implicate în conflict să nu uite obligațiile lor privind dreptul internațional umanitar. Ei trebuie să asigure protecția populației civile și a celor care nu mai participă la lupte, cum ar fi prizonierii, răniții și bolnavii. Dreptul internațional umanitar este clar: toate părțile implicate în conflict au obligația legală de a se asigura că operațiunile militare sunt planificate și desfășurate într-un mod care să asigure protecția civililor și a bunurilor civile.”

Apăsați butonul de mai jos pentru a citi întreaga declarație.

Declarația de Solidaritate